En varm vind aer kinden og en palme taber en kokosnød. En hellig ko spankulerer over stranden under en duft af kanel, nelliker og chili. Indien er en skøn blanding. Af alt. Er familien klar til et bombardement af sanserne, mens sol og strand suges ind, så er et besøg i Goa på vestsiden af Indien en fantastisk oplevelse.

I Goa kan selv de mest almindelige hverdagsting få smilene foldet ud i kinderne hos familien, når man kommer fra kulde og sjap i det kolde nord. Åbn sanserne, stå tidligt op og hold øje med de små ting.

Når dagen vågner og de tropiske fugle med sang trækker solen op på himlen, er mange fiskere allerede på arbejde. Det er vidunderligt at gå en morgentur på stranden sammen med børnene og se, hvordan indiske fiskere trækker net fulde af fisk ind på stranden. De går ud i havet med tøj på, kaster deres net og er hjemme med fangsten allerede inden klokken er syv. Så kan I vende om og i god tid nå morgenbuffeten og er I heldige, kan I på vej tilbage til hotellet møde en flok køer, som er på vej til havet for at drikke. Svært at forestille sig, umuligt ikke at forundres.

Alt er muligt i Indien. En ko på gaden, en skræddersyet jakkesæt fremstillet på en nat, smil hos det fattige barn og en stemning af guddommelighed midt i kaos. Alting bevæger sig hele tiden og kan I lide det eksotiske pust, larmen, bølgeskvulpet, roen og har I lyst til at vise ungerne en flig af verden uden for Europa, så kom med.

Gæstfriheden i Indien er enorm. Inderne er nysgerrige, når de møder vestlige turister. Mange vil gerne fotograferes sammen med os eller børnene. Der er masser af handel på markederne. Og der skal pruttes igennem. Gør I det, så rækker lommepengene langt. Krydderier, hvidt bomuldstøj, lædervarer og alt muligt andet. Nyd byernes kaos og strandens ro – og tag så ind i landet og opdag naturens rigdom sammen med ungerne. 

Børn i Byen var inviteret til Goa Apollo Rejser. Se mere på www.apollorejser.dk

Vi tog på fire børnevenlige udflugter i Goa.


Dudh Sagar-vandfaldet – Et af Indiens længste vandfald

Børnene vil elske det. Her møder I virkelig junglen. De vilde aber fester rundt i træerne og hvis de er modige nok, vil de måske forsøge at stjæle jeres medbragte frokost. Bare skæld dem ud og vis dem hvem, der bestemmer. De hvæser måske. Der er masser af dyr i junglen, husk at medbringe kikkerten og lær børnene at fokusere på en enkelt abe ad gangen. De er sjove at iagttage. 
Ud over dyrene finder I Indiens næstlængste vandfald, omgivet af klipper og med helt oplagte picnicsteder. Og køligt vand til en fortjent dukkert dybt inde i junglen.
Der findes flere arrangører af turen, blandt andet Apollo Rejser, som også kan sørge for goansk frokost til familien.

Adresse: Naturreservatet Bhagwan Mahaveer, cirka 60 km fra Panaji

En nat hos elefanterne
I den nordøstlige del af Goa ligger elefantlejren Shanti. En meget anbefalelsesværdig udflugt for hele familien. Her kan I komme helt tæt på de store og kloge elefanter. Turen varer to dage og I kommer i helt tæt kontakt med dyrene. I får lov til at ride på elefanterne og give dem bad. Det er en helt særlig oplevelse at opnå kontakt med en elefant. I løbet af turen er der en promenadetur i junglen og dans og sang ved bålet. Den optimale junglestemning mærker I, når natten falder på, og I skal overnatte i en primitiv lerhytte.
I kan tage på turen, uanset om I er på ferie i det nordlige Goa eller det sydlige Goa.
Turen kan bookes hos forskellige selskaber, blandt andet Apollo Rejser, som også sørger for alle måltider. Spørg evt. jeres rejseleder.

Delfinsafari 
i havet ved Goa
De smukke dyr betager os mennesker. Ikke mindst børnene. Nårhhh! Hører man de små stemmer sige, når havets adrætte og kærlige dyr viser sig. Det er en oplevelse, ungerne vil huske tilbage på med stor kærlighed. At møde delfiner er en magisk oplevelse. Det er som om dyrene vil snakke med os. 
Der er næsten delfingaranti i området, og mange arrangører kører efter princippet ”ingen delfiner, ingen betaling”.
Turene til havs kan man booke mange steder på strandene i Goa og man kan mange steder få turen med og uden mad. Tjek med den lokale rejseleder eller på hotellet.
Husk kikkert, håndklæder, vand og badetøj. Turen varer mange steder 4-5 timer.

Krokodilletur
 på floderne
Her skal I nok undgå at tage en dukkert. Krokodillerne flyder dovent i flodvandets overflade på både Zuari-floden og Mandovi-floden i det nordlige Goa. Børnene vil både betages og forskrækkes over disse snu rovdyr, som ligger næsten usynligt og overskuer området for muligt bytte. Turen kan finde sted i en husbåd, som flyder langsomt ned ad floden, i adstadigt krokodille-tempo. 
Rundt omkring i junglen lever også slanger og masser af fugle, så alle sanser udfordres, hvis man vil. Eller man bruge timerne til ren meditation sammen med familien, mens mangrove og urskov driver forbi.
Tjek Johns Boat Tours www.johnboattours.com, de holder til på Calangute stranden

Alle nævnte udflugter kan bestilles gennem Apollo Rejser.


Klima i Goa:
Mange rejseselskaber starter sæsonen i midten af november og lukker ned igen i april. Herefter er det regntid. 
Lufttemperaturen ligger på 26 – 32 grader og vandet på omkring 27 grader.

Tjek også følgende rejseartikler:
Indien - det rå eventyr

Eventyr på La Digue

Jungletur i Costa Rica