Barndommens land er tæt på Østerbro anno 2012. Gå en tur ned ad en af gaderne omkring Nordre Frihavnsgade en hverdag ved 16-tiden, og det myldrer med forældre, der henter børn i cykelvogne, på løbehjul og skateboard.
Østerbro har det hele for en børnefamilie: gode skoler, Fælledparken rundt om hjørnet, svømme- og skøjtehal, søerne og stranden.

Udeliv

Nyd byens største kig til himmelen i Fælledparken med Skaterparken, Tårnlegepladsen og i løbet af efteråret den ny-renoverede Trafiklegeplads, hvor børnene kan lære spillereglerne i trafikken i gamle solide og gratis gocarts eller på medbragte cykler. Et nyt anlæg for løbehjuls-entusiater er også på tegnebrættet efter, at de er blevet forment adgang til Skaterparken.
Er det efterår, skal I gå tur rundt om Sortedamssøen og samle kastanjer, og når sneen falder, kalder Østre Anlæg med vilde kælketure på bakken ved Statens Museum for Kunst. Sommeren nydes på Svanemøllestranden.

Shopping

Den nyåbnede Superhelten i Nordre Frihavnsgade er ethvert barns drøm om en legetøjsbutik, og mens den lille går på opdagelse på hylderne, kan forældrene tage sig en tur på den originale flippermaskine bagest i butikken. 
For nostalgikere er Pif Paf Puf i samme gade et must, mens AB legetøj på Trianglen både er for de små og voksne elskere af heltefigurer med tilbehør.
Red Barnets genbrugsbutik i Nordre Frihavnsgade med børnetøj og udstyr og legetøj er genial, når budgettet strammer, eller man bare er genbrugs-freak.
Kig også forbi Con Amore i samme gade, kitsch-butikken lagde kulisser til børne-tv-serien Limbo på DR1.

Café

Start med brunch i Pixies gårdhave på Bopa Plads med pandekager til de små. Fortsæt med frokost på The Laundromat Café på hjørnet af Randersgade og Århusgade med et decideret legebord fyldt med bl.a. dinosaurer. Afslut med eftermiddagskaffen og en gang Uno i de bløde sofaer i Kaffeladen, Ndr. Frihavnsgade.

Leg og underholdning

Tag i Åben Hal i Østerbrohuset i Århusgade hver anden weekend i vinterhalvåret. Hele hallen er omdannet til en gigantisk indendørs legeplads med hoppepude, bordtennis, badminton og meget mere for store og små.
På hverdage er Blegdamsremisen nær Trianglen en herlig indendørs legeplads med piratskib, levende slanger, wii og værksteder. To formiddage om ugen er forbeholdt vuggestuebørn.
Tjek også, hvad DUI Leg og Virke har på programmet. Det slidte samlested ved Kildevældsparken har ofte gøgl og afslappet hygge på menuen.

 

Foto: Københavns Kommune, Con Amore og John Bendtsen.