Byen er så lille, at de fleste aktiviteter findes i gåafstand, så selv familiens mindste kan gå med rundt. Der er både parker med legepladser, sjove museer, leg ved søen – og så er der fine udflugter, som gør stort indtryk på ungerne og deres forældre.

Jet d’eau
Den kæmpemæssige vandstråle, som springer 140 meter op i luften med 200 km/t er sjov at kigge på. Den findes på den sydlige bred af søen yderst på molen ved den lille havn. Man får lyst til at gå helt derud langs molen. Men overvej vinden og tag regntøj på, hvis det blæser lidt. Så er det til gengæld sjovt med et let brusebad fra vandstrålen. Hvis det blæser, kan den med sekunders varsel ændre retning, så børnenes adrenalin kan køre lidt op til ballade. 
Inde fra land er vandstrålen morsom at fotografere, især hvis man forsøger at lave kunster, så det ser ud som om strålen kommer op af børnenes mund. Ved havnen er der masser af is- og pandekagekiosker til de sukker-sultne.

Strandbadet Geneve plage

Om sommeren er strandbadet et absolut must. Der er svømmebassiner for alle, både for de olympiske svømmere og de små børn, som skal vænne sig til vandet. Der er sandstrand ud til søen og springtårn for de modige, der vil spring direkte i søen. Ved bassinerne er der en ni meter høj vandrutchebane til de legesyge børn. 
Stranden er et skønt sted at tage picnickurven med og hænge ud på græsset, på legepladsen eller i vandet. Der er snack-barer og restauranter på området. Stemningen er afslappet og der er masser af aktiviteter, både volleyball, petanque, bordtennis og meget andet. Langs promenaden er det også muligt at leje vandcykler.
Åben fra midt maj til september. http://www.geneve-plage.ch/

LÆS OGSÅ: Familieferie med firhjulstræk

Naturhistorisk museum

Museet er et superfint sted at tage børnene med hen. Som et af det mest moderne naturhistoriske museer i Europa byder det på masser af interaktiv leg og læring. Der er udstoppede dyr fra verdens kolde og varme egne. Der er en gennemgang menneskets historie og store samlinger af fugle, edderkopper, havdyr og mineraler.
Museet ligger en 600-700 meters gang fra centrum.
Åbent tirsdag til søndag kl. 10-17  
http://www.ville-ge.ch/mhng/

Udflugt til Mont Salève

Når folk fra Geneve har brug for at stige til vejrs, tager de på tur til deres helt eget bjerg, som dog ligger i Frankrig, 10 km syd for byen. Mont Salève er knap 1400 meter højt, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Geneve og søen, men også Alperne og i meget klart vejr endda Mont Blanc. For ungerne er det en vidunderlig eventyrlig udflugt at køre med svævebanen op til bjergets top. Fornemmelsen af barnlig vægtløshed, får altid smilet frem. 
Masser af familier tager til Mont Salève på udflugt, men også mange klatrere, mountainbikere og flyvende paraglidere bruger bjerget.
Husk praktiske sko, en rygsæk med vand og proviant til turen. Bjerget har åbent alle dage fra 1.maj. Tjek altid vejrudsigten, gør alt for at undgå tåge.

http://www.telepheriquedusaleve.com

Blomsteruret midt i Geneve

Et af Geneves mest kendte steder. Det store blomsterur, som siden 1955 med sine visere har peget på tiden. Uret er et symbol på Schweiz’ ur-industri. Der ligger et kæmpe urværk nede i jorden under blomsterne og de kæmpe visere peger ud i blomsterhavet. Uret er renoveret i 2002 og udsmykningen afhænger af sæsonen. Uret er en turistmagnet, men sjov at se for børn.
Uret ligger i Jardin Anglais, en lille park på den sydlige bred, tæt på centrum.

LÆS OGSÅ: Børn i byens anmeldelse af GRØD-bar

Bastion-parken
Den store skønne og livlige park midt i Geneve har masser af plads til friske piger og drenge. Parken har både høje træer og smukke bede. Der er en stor legeplads med karrusel, gynger, vipper og et kæmpe skakspil. I nogle af parkens poetiske pavilloner er der servering. Parkens store mindesmærke er Reformations Muren, som er hundrede meter lang og i relief viser reformationens store protestantiske herrer: Calvin, Bèze, Farel og Knox. Reliefferne er bygget ind i Geneves gamle bymur og er ret imponerende og stedet bærer både historie og magi. Også for familiens unger.
Parc des Bastions tæt på Place Neuve


To Geneve-tips
Foran FN-hovedkvarteret i Rue de la Paix på den nordlige bred, er et fascinerende springvand med en kæmpe stol, der har brækket ben. Et symbol på landminer i verden.

Under stormagasinet Globus, 48, rue du Rhône, ligger et fantastisk lækkert delikatesse-supermarked. Det er ikke så stort, men absolut et must.

Geneve har knap 200.000 indbyggere og sproget er fransk. Byen ligger mellem bjerge og på kanten af søen. Geneve er rig på kultur, urbutikker, vandaktiviteter og en stemning af 1800-tals bykerne. Internationale organisationer som Røde Kors, FN, WHO og CERN bor i byen, så der er folk af mange lande og den kosmopolitiske stemning på alle sprog bobler.

LÆS OGSÅ: Kvartertjek Frederiksberg

Tjek også følgende artikler:
Berlin i børnehøjde

Malaga kalder

Romer i nogle dage