På lyse sommeraftner kan en tur på legepladsen sagtens kombineres med en hyggelig familiepicnic. På flere af byens legepladser kan solens stråler nemlig nydes til det sidste. Børn i byen guider dig til fem af dem lige her

1. Havneparken Syd

legepladsen i Havneparken Syd på Islands Brygge kan I fange solnedgangen over Københavns Havn, mens ungerne leger. Legepladsen er indhegnet og indeholder blandt andet hængebro, balancebane og små, græsklædte troldhøje. Og så ligger den lige ved siden af Kulturhuset Islands Brygge, hvor I kan købe jer til skøn, familievenlig mad, hvis I har glemt picnic-kurven.

2. Skydebanehaven

Skydebanehaven er bestemt et besøg værd, hvis der skal slikkes sol og leges på samme tid. Legepladsen byder på udfordringer for både store og små og har også et soppebassin, hvor de mindste kan pjaske om sommeren. Og så er der masser af græs og bænke, hvor aftensmaden kan indtages.

LÆS OGSÅ: Dygtige delfiner på Tenerife

3. Kildevældsparken

I den ene ende af Kildevældsparken ligger en fin legeplads, som byder på de klassiske legepladsfaciliteter som legehuse, sandkasse, klatrestativ og gynger. Kombiner udflugten med en tur gennem parken, hvor svaner og ænder glider gennem søens vand. Picnictæppet kan bredes ud på søbredden, hvor I måske får selskab af næbbede reste-spisere. Legepladsen er bemandet i hverdagene.

4. Guldberg Skoles legeplads

Tæt på Assistens Kirkegård ligger Guldberg Skoles legeplads. Her kan ungerne udfordre nerverne i en meget høj spiralrutsjebane eller kravle gennem et klatrestativ med organiske former. Der er bygninger hele vejen rundt om legepladsen, men absolut ingen grund til at gå hjem, når solen er gået ned. Legepladsen tager sig nemlig fantastisk ud i tusmørket med blå og hvide projektører og bittesmå, blinkende lys på legeredskaberne.

LÆS OGSÅ: Kvartertjek Amager

5. Enghaveparkens legeplads

Enghaveparkens legeplads er også et oplagt sted at nyde solen og aftensmaden. Legepladsen har masser af luft omkring sig, så solens sidste stråler kan fanges, mens ungerne leger på de mange sjove redskaber. Blandt andet det store klatrestativ, som mest af alt minder om et kæmpemæssigt edderkoppespind. Legepladsen er bemandet i hverdagene.

Billeder: Københavns Kommune, DeviantArt.com og Mette Stepnicka