Måske elsker familien den aktive ferie og børnene er endelig blevet store nok til det. Måske har du i lidt for mange år siddet fast i en liggestol eller plasket rundt i den samme pool sammen med dine børn og ønsker dig noget mere bevægelse i ferien.
Så hvorfor ikke fyre op under energi og bevægelse og være aktiv sammen med familien i ferien. Alle kan være med. Hver på sit niveau.

Der er mange måder at være aktiv på i ferien. Det afhænger af temperament og budget. Der er ferier som kræver meget energi og mod, andre som kræver eventyrlyst og nysgerrighed og andre igen, hvor udholdenhed og styrke er i fokus. Har du en krudtkugle, en springkrabat eller er det mere en zen-sulaima? Snak med familien om hvad der kunne være sjovt i sommerferien og lad alle spille ind. Her kommer lidt til alle budgetter.

Kano på Ardeche og camping på bredden
Det er magisk omkring Vallon du Pont d’Arc i Ardeche i Frankrig. Bjergene, varmen, bruset, når floden falder. Vidunderlig natur. Vi er i det nordlige Provence. Med stærke og modige børn kan man sejle i kano ned ad Ardeche-floden i to-tre dage. Floden er lavvandet mange steder og brusende nok til, at man får blide fornemmelser af riverrafting. Når natten falder ned, kan man sove i bivuak eller telt på lejrpladser ved bredden. Turene er 27, 30 eller 70 km lange, og man kan aftale afhentning i bil, når turen ender. Kanoturen kan med fordel være en del af en længere ferie i området. Det er langt at rejse for få dage. 
Aldersgrænse: 7 år, og børn skal kunne svømme.
Der findes mange campingpladser i områder.
Budget:  Afhænger af komfort, fællestelt eller bivuak. 1400 - 2500 kr. for to voksne og to børn personer i 3 dage pr. person inkl. kost.

http://www.abacacanoe.com eller http://www.ardeche.com

Eventyr og mod i Tjekkiet

Skov, flod og bevægelse. Børn helt ned til tre år har været med på eventyret i bjergbyen Harrachov i Tjekket. Der er skattejagt, Geo-caching, olympiade, klatring, kanotur på floden. Ugen er skemalagt med aktiviteter, som udfordrer mod og eventyrlyst. 
Budget: Fra 10.560 kr. for to voksne og to børn u/ 15 år + kørsel og kost.

For familier med teenagere, kan kløen i eventyrlysten dulmes med rappelling, mountainbike i skovene, high rope ekspedition i naturen i Tjekkiet. Det er er knald på og det kilder i maven, når man kaster sig ud i svævebanen hen over floden eller suser ned af bjerget på cykel. Vind i hår og bankende hjerte. 
Minimumsalder: 12 år. 

Budget: Fra 12.160 kr. for en uge for to voksne og to teenagere + kørsel og kost.

 Begge ferier er aktive og spækket med aktiviteter, som man oplever sammen med andre familier. Man bor på pensionat eller hotel. Turen er arrangeret af www.aktivfamilieferie.dk, som også har andre aktive rejsemål

Vandreferie langs Donau – ro og udholdenhed

Vandrestøvler findes i små størrelser, og når børnene kan vandre knap tyve km om dagen, kan familien prøve kræfter med de familievenlige ruter langs Donau i Østrig. Landskabet er smukt, luften ren og udfordringen forfriskende. Man kan naturligvis tage af sted på egen hånd, men fordelen ved en arrangeret tur er, at bagagen kan transporteres, så man kan nøjes med at bære vanddunk og proviant til dagturen. Efter en lang dag på stierne kan det være rart at falde om i seng på et hotel, inden man skal videre næste morgen.  
Turene langs Donau findes hos flere bureauer, som hos www.fjeldferie.dk
Budget: fra 6500 kr. for to voksne og to børn en uge + kørsel og transport.

Pulserende sportsferie på Lanzarote
La Santa Sport på Lanzarote har alle aktiviteter til den motionselskende familie. De større børn deltager på lige fod med forældrene i tennis, cykling, windsurfing eller atletik. Der er alt hvad hjertet kan begære af sport. Der er sport til alle temperamenter og mor, far og børn bør virkelig være bidt af idræt og bevægelse for at nyde ferien. De mindre børn kan sammen med jævnaldrende være på legeplads under opsyn, få svømmeundervisning eller følge deres forældre fra sidelinjen.
Budget: fra 18.000 kr. for en uge for to voksne og to børn mellem 2 og 14 år – afhængig af lejlighedstype og antal voksne.
http://www.clublasanta.dk

Yogaferie for hele familien i Indien
Hvis mor eller far er til yoga og gerne vil have familien med til det smukke og kontrastfulde Indien, er den billigste løsning at rejse på egen hånd, leje en hytte på stranden og dumpe ind til yogatimer rundt omkring i lokale yogacentre, måske endda på stranden. Der er ofte klasser et par timer om morgenen og et par sent om eftermiddagen. Hvis begge forældre er til solhilsener og stræk, skal børnene enten kunne passe sig selv, eller der bør være en bedstemor med til at tage sig af ungerne.
Der findes ugentlige yogaklasser for børn i lokale centre og nogle steder også Kids Camp for børn mellem 7-14 år, disse er ofte på engelsk. Kend din yogaform og undersøg, hvad der findes. Brug http://www.yogamela.com til at søge.
Insisterer I på at få undervisning på dansk, findes der arrangerede ture med yoga morgen og aften og ayurvediske behandlinger. http://www.sanum.dk tilbyder løbende rejserne.
Budget: fra 15000 kr. pr. person for knap tre uger.

Tjek også følgende artikler:

Naturferier med børn

Energisk og glad ferie på Playitas

Børn på (golf)banen