Elefanter på bagben, halsbrækkende akrobatik og flødeskumskastende klovne. Børn i byen guider dig til fem cirkusoplevelser, der begejstrer store som små – uanset om I sidder på tilskuerrækkerne eller selv skal i manegen

 

1. Cirkus Benneweis

Er du til cirkus på den overdådige og dramatiske måde, så skal du købe billetter til Cirkus Benneweis. I denne sæsons storslåede forestilling optræder artister fra hele verden, og du kan både opleve lærenemme heste, moderne klovne, legende papegøjer, dygtige hunde, linedansere, elefanter, søløver, luftakrobatik og meget mere. Bemærk, at forestillingen kan være både lang og voldsom for de mindste. Se, hvor og hvornår du kan opleve Benneweis her.

2. Cirkus Arena

Et andet stort cirkus er Cirkus Arena, der ellers begyndte som et lille familiecirkus tilbage i 1955. Siden er det gået slag i slag, og forestillingen har vokset sig større og mere imponerende. Nu som dengang er det gøgl, der er kernen i forestillingen, men som noget nyt har Benny Berdino i anledningen af cirkussets 60-års jubilæum, overladt styringen af manegen til Signe Lindkvist og Uffe Holm. Sammen har de stablet en forestilling på benene som byder på masser af dyr - elefanter, hunde og heste, farlige stunts - som det legendariske motorcykelnummer, i år med 7 motorcykler på én gang. Derudover vil du også møde en vaskeægte kanonkonge, diverse tryllenumre, farlige akrobater, smukke cirkusprinsesser og linedansere. Cirkus Arena holder til ved Bellahøj i København, fra 13. marts til 12. april, se tidspunkter her.

LÆS OGSå: De 5 anderledes forlystelsesparker

3. Cirkus Dannebrog

Cirkus Dannebrog er Danmarks nationalcirkus, med forestillinger fra marts til september. I år 2015 er det showtime i Cirkus Dannebrogs telt. Årets forestilling er sammensat og iscenesat så alle de forventninger, publikum kommer med, imødekommes - forventninger om spænding, gys, betagelse, skønhed, latter og undren. Det er naturligvis scenen og artisterne der er i centrum - ikke mindst dyrene, som der er mange af: Heste, kameler, elefanter m.fl. Under årets forestilling vil du møde alle de traditionelle cirkusindslag, især luftakrobatik, men med en unik lyd- og lys-sætning. Køb billetter til Cirkus Dannebrog her.

4. Cirkus Baldoni

Hvis du har mindre børn, vil Cirkus Baldoni helt sikkert begejstre. Det lille familiecirkus byder på en hyggelig forestilling, som ikke er for voldsom for de mindste. Her kan man blandt andet opleve jonglører, linedansere, slangemennesker, diablojonglører, klovne, hunde og den frække, talende løve Leonardo. Cirkus Baldoni turnerer i sommerhalvåret, fra marts til august. Oplev bl.a. cirkusset når det slår sig ned i Lyngby, Birkerød, Dragør eller ved Bellahøj. For tidspunkter, se her.

LÆS OGSÅ: De 5 traditionelle forlystelsesparker

5. Dit eget cirkus

Cirkusmuseet i Hvidovre kan du få en cirkusoplevelse med dig selv i hovedrollen. Museet inviterer nemlig hele familien til cirkusworkshop hver søndag, og fra søndag til torsdag i hele juli. Her kan man, under kyndig vejledning af en professionel cirkusartist, prøve kræfter med gøgl af forskellig art, fx jonglering, balancegang og trapez. Hvis man får blod på tanden og vil træne videre derhjemme, kan en del af rekvisitterne købes i museets butik. Obs! Som Børn i byen-medlem får du 20% på entréen.