Få ungerne passet, og glem alt om vasketøj og rengøring. Se i stedet jeres snit til at pleje parforholdet med en god, gammeldags date. Vi guider dig til fem af de romantiske

 

1. Mad i det grønne

Findes der noget skønnere end at spise udendørs, når vejret er til det? Der er et hav af muligheder i København og omegn. Hvis I vil slænge jer ved vandet, er Amager Strand, Charlottenlund Fort og Islands Brygge oplagte muligheder. Naturidyl finder I i Dyrehaven, Ørstedsparken, Kongens Have og Østre Anlæg. Lækre picnic kurve kan i sommersæsonen blandt andet købes i Meyers Deli. Skal sparekniven svinges, kan I med fordel selv købe lækkerier og vin til kurven. Hvis vejret skulle svigte, kan I sagtens holde skovtur hjemme på stuegulvet, ved sofabordet eller omkring spisebordet!

2. Miniferie i København

Leg turist i København, genopdag byen og se den med nye øjne. Begynd fx dagen med en tur i dobbeltdækker turistbus, hvorfra I kan nyde synet af Tivoli, Glyptoteket, Christiansborg, Det Kongelige Teater, Amalienborg og Den Lille Havfrue. Fra Langelinie kan I hoppe på Canal Tours Havnebus og stå af på Trekroner, hvor I kan spise frokost på det røde fæstningsværk.  Slut dagen af på kyssebænken i Rundetaarn, hvorfra I kan se solen gå ned over Københavns tage (klubmedlemmer får rabat på entré til Rundetaarn). Politikens Kort og godt om København kan også inspirere jer til at udforske steder, baggårde eller museer I ellers ikke ville.

LÆS OGSÅ: Med baby til salmesang

3. Drive in bio

I Lynge kan man opleve vaskeægte Grease-stemning. På en stor græsplæne ved siden af en grusgrav ligger Københavns eneste drive in bio, hvor I – på ægte amerikanerfacon - kan nyde en film og hinanden fra forsædet i bilen.  I Drive in Bio kan man også bestille en romantisk daybed, hvorfra filmen kan nydes i selskab med jordbær, champagne og kaviar (som kan tilkøbes). Som noget nyt kan man også komme i Drive in Bio på motorcykel, knallert, cykel eller til fods, da filmen kan ses fra de opstillede loungestole.

4. Tivoli

I hjertet af København ligger Tivoli, hvor der for alvor bliver fyret op under den romantiske stemning, når mørket falder på, og de tusindvis af lys i den gamle have tændes. Tivoli indbyder til såvel old school romantik som en action pakket dag med turpas. Tivoli rummer desværre en del kedelige fastfoodspisesteder – undgå dem, når I er her uden børn og ikke behøver haste videre til den næste forlystelse. Hvis I vil forkæle jer selv med en sublim gourmetoplevelse kan Nimb Louise anbefales. Et billigere alternativ er Madklubben - eller medbragt mad i voksenhøjde. Den må gerne nydes i haven.

LÆS OGSÅ: Fire akvarier i verden

5. Wellness

I en stresset hverdag hiver de færreste en weekend ud af kalenderen til selvforkælelse. Heldigvis kan wellness sagtens nås på en enkelt eftermiddag. Sofiebadet på Christianshavn er Københavns første badehus med tyrkisk inspiration. Her kan I fx få en klassisk hamambehandling med sæbeindpakning, sæbemassage og scrub. Hos Barrett Massage & Health Club i Hotel Marriott kan I lade jer forkæle med en wellness pakke bestående af aromatisk dampbad eller sauna efterfulgt af klassisk kropsmassage. Efter massagen kan I nyde champagne og frisk frugt de bløde sofaer. Ah! (Barrett Massage & Health Club havde inviteret Børn i byen til at prøve deres behandling).

 

Fotos: Barrett Massage & Health Club og Tivoli.