Byens naturlegepladser udfordrer børnene på en helt anden måde end en traditionel legeplads. Naturlegepladserne ligger som regel i forlængelse af en skov eller park og har naturlige materialer som træstammer, bakker og vandløb som legeredskaber. Vi guider dig hed til fem gode naturlegepladser.

1. Himmelhøj naturlegeplads, Naturcenter Vestamager
Himmelhøj naturlegeplads ligger på Amager Fælled, 10 minutters gang fra metrostationen Vestamager. Legepladsen består af fire baser med hver sit tema og udtryk, som lægger op til forskellige lege og aktiviteter. Et af dem er skibet Amagerarken, hvor man også kan gå i ly, hvis det regner. I skoven er der en pilehytte med bålplads. Ved siden af legepladsen ligger Naturcenter Vestamager med dyr og skøn natur. Læs vores anmeldelse af naturcentret her.

2. Valbyparkens naturlegeplads
Naturlegepladsen i Valbyparken er en sjov naturlegeplads, som ligger i cykelafstand fra byen. Her kan børnene fx udforske gangbroen, som løber hele vejen rundt om legepladsen eller få vind i håret på den lange rutsjebane. Legepladsen er mest velegnet til større børn, men mindre børn kan også lege i den kæmpe store sandkasse (medbring selv legeredskaber). Man kan tænde bål og bage snobrød eller holde picnic ved legepladsen – men hold øje med ungerne, for området er stort, så man kan let fare vild.

LÆS OGSÅ: Thailand og elefantfeber

3. Christiansholms Mose, Gentofte
Nord for København ligger naturlegepladsen i Christiansholms Mose, der er udformet som en fantasifuld sørøverleg med fokus på bevægelse og naturleg. Hele legeområdet omkranses af en sammenhængende ”jorden er giftig”-bane, som snor sig gennem tæt buskads og videre over åbent græs og et voldanlæg. Legepladsen byder også på klatreredskaber, en karrusel, boldbane og svævebane. På et græsareal midt på legepladsen er der indrettet et område med borde og bænke.

4. Remiseparkens legepladser Bonderen og Byggeren, Amager
Remiseparken
er skønt for både små og større børn. Alle børn kan lide at tage på bondegård, og her behøver du ikke engang at tage rigtigt på landet for at se både heste, høns, grise, kaniner, geder og køer. Derudover har bondegården en rigtig god legeplads, der både er til de helt små med sandkasse og rutsjebane, samt klatreborg til de lidt større og en sansegynge. Byggelegepladsens legelandskaber er mest til større børn, som også kan deltage i aktiviteter som boldspil, havebrug og træsløjd.

LÆS OGSÅ: Her kan du købe fødselsdagsgaver

5. Rødkildeparkens naturlegeplads, Nordvest
Naturlegepladsen er på én gang integreret i naturen og tæt på byen. Legepladsen ligger i Rødkildeparken ud mod Hvidkildevej, men godt afskærmet fra de store veje og bilernes larm. Legepladsen består af et bakkelandskab og er bygget af naturmaterialer som udhulede træstammer. Her kan børnene udfordre sig selv og hinanden på svævebanen, rutsjebanen eller klatrebjerget. Mindre børn kan hygge sig i sandkasse eller på gynger på den indhegnede småbørnslegeplads.

Tjek Top 10 isbarer på Visit Copenhagen. 

Billeder: Naturstyrelsen, Gentofte Kommune, Bondegården i Remiseparken.