Børn i byen guider dig her til fem alternative caféoplevelser, der sagtens kan foregå på museer og i pølsevogn. Steder, du måske ikke lige tænker over, er særdeles oplagte og interessante for børn.

 

1. Caféen på Statens Museum for Kunst

Mange store kunstmuseer er rettet mod voksne, men den myte har Statens Museum for Kunst til dels gjort op med. Ud over en række spændende tiltag for børn byder museets café på et helt særligt stort og luftigt rum med masser af børnevenlig plads. I caféen kan man få sunde børneretter, og hvis du er medlem af Børn i byen klubben får du 10 % rabat i caféen på alle åbningsdage. Læs Børn i byens anmeldelse af ceféen her.

2. Skybar Sticks'n'Sushi

Er du og børnene mere til sjov og ballade og sug i maven, er det på Skybar Sticks’n’Sushi, I skal indtage jeres måltid! Skybaren ligger på toppen af Tivoli Hotel, hvorfra I kan nyde udsigten over Københavns tage og hele byen - med vinduer fra gulv til loft. Derudover er der masser af spændende interiør, bl.a. ni store lædergynger. Et glasgulv har i et område af restauranten direkte udsigt de 12 etager ned på gaden, hvor bittesmå mennesker kan skimtes. Sticks’n’Sushi et stort udvalg af børneretter - fra sushi til kyllingelår.

LÆS OGSÅ: Gå sammen om delebørnene

3. ”Hovedtelegrafen” på Post og Tele Museet

Udsigt og frisk luft finder I også på Post og Tele Museet. På den enestående Café ”Hovedtelegrafen”, beliggende på museets øverste etage, kan frokosten nydes med udsigt til kendte bygninger som Rundetaarn, Marmorkirken og Christiansborg. Især om sommeren er det helt særligt, når tagterrassen er åben! Menukortet byder bl.a. på sund børne-tapas med frikadelle, kyllingespyd og frugt. Barnevogne og klapvogne kan desværre ikke medbringes i caféen, men skal stilles i garderoben i stueetagen.

4. Naturcenter Vestamager

Er du mere til at spise mad i frihed, luft og ude i naturen, så tag til Naturcenter Vestamager - et kæmpe naturområde med heste, træer, græs og naturlegeplads. Her finder du også Traktørstedet Vestamager, hvor du kan spise med fantastisk udsigt til alle de naturlige herligheder. På menukortet er bl.a. en børnetallerken med frikadelle, rugbrød og frugt til rimelig pris.

LÆS OGSÅ: Chokoladeeventyr i indre by

5. Hot dog fra pølsevognen på Kgs. Nytorv og gåtur langs kanalen

Du tænker måske ikke lige over det, men en god gammeldaws hotdog fra pølsevognen er og bliver et mega hit hos ungerne! Er du bare lige i det humør, så tag fx børnene med til pølsevognen på Kgs. Nytorv. Mens I spiser, kan I gå en tur langs kanalen i Nyhavn og nyde den helt særlige stemning og synet af de flotte træskibe, der ligger side om side.

 

Fotos: Frida Gregersen (SMK-foto) og Traktørstedet Vestamager.