Tenerife: 
Kan man holde familieferie på et rekreationshotel ved Atlanterhavets kant? Ingen hoppeborg eller børnepool. Vi tog udfordringen op og prøvede et hotel, som så attraktivt ud for de voksne. Kan børnene blive ferielykkelige her?

 “Når bare børnene er glade, er de voksne det også”, sådan tænker vi forældre tit, når vi skal vælge ferie. Derfor ender det ofte med en ferie, hvor de voksne går på kompromis med egne ønsker. Men hvor meget hoppeborg og underholdning skal der egentlig til for, at børnene nyder ferien?

 Vi tog på familieferie på et rekreationshotel på Tenerife. 
Et glitrende og brusende Atlanterhav ligger for vores fødder. Fra solterrassen, poolen, palmehaven, ja alle steder fra har vi udsigt ud over bølgerne. Vi voksne var straks fortryllede over natur og ro, og da børnene lige efter ankomst fandt sig en gynge i palmetræet, satte blikket på udsigten og råbte: ”Se klipperne, se den øde ø, se bølgerne. Mor, det er det bedste land du har valgt til vores ferie,” var første trumf i hus. Godt startskud til ferie i børnehøjde.

Den begejstring børnene fangede fra start, fandt vi voksne i stedets ånd og ro. Helse og spa indbyder de vintertrætte kroppe til at gå helt ned i tempo, finde ny energi og møde børnene med et stort ”ja”. De dykkede med ned i spabadets kæmpebobler og accepterede, at yoga og motion ellers kun var for voksne. Som til gengæld nød det. 
Vi vidste på forhånd, at børneklubber og legeparker ikke fandtes her. Hinkesten, ipods og garnnøgler var derfor medbragt i kufferten. Og i de varme stunder i palmehaven slap ungerne fantasien fri og skabte nye sjove lege. Heldigvis. For vi kunne ikke ligge i poolen hele tiden. Der var ingen børnepool. Kun et soppebassin. Så det betød massive svømmevinger og stor voksendeltagelse i vandet. Selvom ungerne normalt kan pjaske i vand i timevis, blev vores børn begrænset af vanddybden, som gik hen over hovedet på den yngste.

Stamklientellet på hotellet er pensionister. Alligevel arrangerede guiden et par børneaktiviteter i løbet af ugen. Vi deltog i en sjov fodboldturnering, men måtte droppe børnebiffen, som lå efter sengetid. Ligesom de andre familier på hotellet ville vi gerne mødes i flere fælles aktiviteter. Petanque og tennis blev flittigt benyttet, små korte arme til trods.

Apollo Rejser havde inviteret Børn i Byen til Atlantic Holiday Centre

 

10 børnevenlige udflugter på Tenerife
Tenerife byder på et hav af udflugter for både store og små børn. Vi har samlet en top10 over de allerbedste oplevelser med børn.

1. Siam Park vandland
Der er imponerende vandforlystelser i den smukt anlagte Siam Park, der har verdensrekord i den højeste kunstige bølge, der måler tre meter og kan surfes på. Her er rutchebaner for vovehalse, kunstige floder og en kunstig strand. Siamparktenerife.com. Voksne 28€, børn 3-11 år 18€, under 3 år gratis.

2. Aqualand
Vandlandet Aqualand står i skyggen af det større Siam Park, men er i virkeligheden ideelt hvis man har mindre børn. Aqualand er overskueligt og har mange faciliteter for de mindre børn og små vandhunde. Vandlandet er kendt for sit delfinshow, der vises dagligt kl. 15. aqualand.es. Voksne 18€, børn 3-12 år 12€.

3. Loro Parque
Tenerifes flotteste dyrepark Loro Parque har alt fra pagegøjer til pingviner. Her vises imponerende shows hver time med delfiner, søløver og spækhuggere. Her kan en familien underholdes en hel dag. Loroparque.com. Voksne 31,50€, børn 6-11 år 20,50€.

4. Bestig vulkanen
Teide Vulkanen Teide er De Kanariske Øers kendetegn. Den fascinerer både eventyrlystne vandreentusiaster og børnefamilier. For at komme til Teide skal man køre gennem en skov af kanarisk fyr og eukalyptustræer. Krateret kan bestiges til fods - eller man kan tage en tur med kabelbanen Teleférico, der tager de vovede 1199 meter op på bare 8 minutter, så man ender i 3555 meters høje med en formidabel udsigt over øen. Telefericoteide.com. Voksne 25€, børn 12,50€.

5. Katamarantur

Sydtenerife er et paradis for vandhunde, og samtlige havne udbyder alt i vandsport og udflugter til søs. På katemerantur med Must Cat kan man opleve både grindehvaler og delfiner på nært hold. Must Cat tilbyder katamaranture af forskellig varighed, men for alle ture gælder det, at prisen inkluderer mad og drikkevarer. Must Cat Catamarans, Havnen i Las Galletas, Rambla Dionisio Gonzáles, Las Galletas, 38631 Arona. 38-54€ afhængig af turen, børn halv pris.

6. Til havs med ubåd
De fleste drengebørn drømmer om at prøve at sejle med ubåd, og på Tenerife kan drømmen blive indfriet: Man kan nemlig opleve havets dyb fra en vaskeægte ubåd. Ubåden dykker 30 meter under vandoverfladen, og turen giver en helt særlig oplevelse af havet. Der kan være op til 48 passager med om bord. Turen varer 1 time og børn fra to år kan komme med. submarinesafaris.com. Voksne 48€, børn 2-14 år 28€.

7. Parque Nacional del Teide

Nationalparken rundt om Teide er en stor naturlegeplads. Den er ideel til udflugter i bil eller til fods. Det fascinerede vulkanlandskab breder sig over knap 19.000 ha og blev udnævnt til nationalpark i 1954. På besøgscenteret i parken kan man lære om vulkaner og lava - og få beskrivelser af vandreture og kort over stierne. Det er også muligt at leje mountainbikes i parken. Officina del Parque Nacional, Calle Emilio Calzadilla 5, 4A, 38002 Santa Cruz de Tenerife. Mandag-fredag kl. 9-14.

8. Camel Park
Når danskerne til jul stiller grød til nissen, siges det, at indbyggerne på Tenerife lægger græs til kamelerne. Kamelerne var engang brugt som transportmiddel på øen, men er i dag alene til underholdning for børn og turister. Camel Park er en Kanarisk ranch med 18 kameler, høns, geder og en lækker restaurant. Små børn falder stort set altid i søvn af kamelens vuggende gang - så har man små børn der ikke vil sove, kan en kameltur måske være det, der skal til. Også for de voksne kan få sig en lur! Camelpark.es. 20 minutter ridetur 10€, 50 minutter 20€, børn får rabat.

9. Minigolf
For de golfbegejstrede, som måske ikke har så godt styr på handicappet, er det god underholdning at finde på øens mange minigolfbaner. Der er minigolf i Los Christianos ved Hotel Oasis Morenque, og desuden har flere af de store hoteller også minigolfbaner.

10. Junglevandring på La Gomera
La Gomera er en uforstyrret naboø til Tenerife, der tiltrækker naturelskere og strandløver. Øen har en exceptionel smuk natur med frodig urskov, strande med sort vulkansand, kløfter og grønne bakker - og byder på junglevandring i nationalparken Garajonay. Parken har mange stier af forskellig sværhedsgrad, hvoraf man kan cykle på nogle af dem. Der er vandreture fra 10 minutter til 6 timer. Telefonisk tilmelding hos besøgscenter Juego de Bolas er nødvendig. Besøgscenter Jeugo de Bolas. Telefon 922 800 993. reddeparquesnacionales.mma.es. under Garajonay.

Tjek også følgende artikler
Energisk og glad ferie på Playitas

Mallorca - klipper, laguner og is

Fællesferie Cypern