Geilo er ikke bare et skisportsted. Det er et møde mellem natur og tradition. Geilo har by, kirke, skole og små cacaohytter på langrendsløjpen. Både Lille Per og Min Søsters Børn har boltret sig i sneen i Geilo – og ikke uden grund er denne perle gået over i filmhistorien. Geilo er en lille by med en stor ånd og mange faciliteter. Uanset alder og ski-humør kan alle familiens behov opfyldes.

Vilde pister og bløde bakker
Skiområderne er delt op i to. Geilosiden, som ligger bag byen nord for dalen. Her har der været afholdt slalomkonkurrencer siden1935. Og sydsiden med  Geilolia og Kikut , som er super børnevenligt og imødekommende. Det er et overskueligt skiområde til barnet, som møder skisporten for første gang og samtidig fin udfordring til de store børn, som har stået i nogle år. Geilosiden har også børnebakker, men området er stort og kræver både overblik og færdigheder på de lidt stejlere bakker. Til gengæld kan teenagerne og vovehalse møde ligesindede på de fire snowboardparker og på pisten. Nord og syd er forbundet med skibus, så man kan flytte sig efter både solen og temperamentet. Er I til langrend, er der et utal af løjper overalt i området. http://www.skisport.dk/pistekort/geilo/

Babybakke og børnehave

På begge sider af dalen er der små slæbelifter og rullende fortov. Der er skiskoler, små figurer til slalomkørsel og konkurrencer for børn. I Geilolia ligger en børnehave for enden af babybakken, hvor man på timebasis kan få passet sit barn, hvis mor og far har brug for et par timer i fuld fart på bakken, og poden måske har brug for at lægge puslespil eller kælke med andre børn. Børnehaven modtager børn fra 0-7 år.

http://www.geilolia.no/Skisenter/Trollklubben1/

Vidunderlige Vestlia – Spa

Skiferie med børn kan være rigtig hårdt for både skuldre og ben. Og tålmodigheden. Sørg derfor for at sætte en eftermiddag af til mor på den skønne spa på Vestlia, som ligger i Geilolia. Når man ligger i poolens varme vand og ser op på det hvide fjeld, står tiden stille. Lad hjertet slå langsomt, gå i dampbad, sauna og dyk ned i det iskolde chok. Læs en bog, tag en lur og få en af de skønne massager eller behandlinger. Vestlia er en lille oase, en vitaminindsprøjtning – i smagfuld indretning og luksus.  Det er ren forkælelse og enhver skiferie-mor velondt. http://www.vestlia.no/index.php/en/spa

Hundeslæde i vildmarken

Hvis børnene bliver trætte af at have brædder på fødderne, er der fine aktiviteter i Geilo. Hundeslæderne kører på isen langs kanten af søen og ind i den uberørte vildmark. Sæt jer til rette på slæden i det varmeste tøj eller vær selv kaptajn for de skønne Alaska huskies. Hundene og stilheden i naturen er en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Fra Geilo Beach kører hundeslæderne ud to gange om ugen. Vær beredt på prisen, som ligger i den høje ende.

http://www.geilodogsledding.com/

Fang en ørred under isen
Ned i tempo. Tag de store børn med på isen og fang selv aftensmaden. Under den frosne Ustedalsfjord venter ørrederne. Tag på isfiskeri og oplev roen på den frosne fjord. Der arrangeres ture fra Geilo Station, husk meget varmt tøj og egen bil. Læs mere på http://www.hovestott.no/, som har mange andre aktiviteter i Geilo.

Transport til Geilo

Rejsetid og pris afhænger af hvor i landet, I bor.
Bil: Fra Oslo ca. 3,5 time.
Tog: Fra Oslo ca. 3,5 time.

Færgerne sejler fra København, Hirtshals og Frederikshavn.

Overnatning:
Bardøla Hotel http://www.bardola.no
Thon Hotel Vestlia http://www.vestlia.no/
Dr. Holms Hotel http://www.drholms.no/
Hytter: tjek www.norskrejsebureau.dk

Fakta Geilo:
Byens højde over havet: 800m
Højeste skiløb: 1.178m 

Total pistelængde: 33 km
Længste piste: 2 km
Offpiste: Ja
Langrend: 220 km 
 

 

Læs også følgende artikler:

Skiferie uden ski

Første gang på ski

Skjulte perler i den svenske sne