Historier om gamle dage får et ekstra pift, når man kan se og opleve fortiden i levende live. Her er fem sjove museer, som fodrer fantasien med kongelige kåber, oldemors dukkehuse eller en købmandsbutik, man gerne må lege i

 

1. Københavns Bymuseum

På Vesterbro byder bymuseet indenfor til en stor, farverig fortælling om alt det, du ikke vidste om din by. Hvordan så der ud i gamle dage, hvad er der under asfalten, hvor bliver skraldet af? Og gad vide, hvem der har boet lige dér, hvor du bor? Der er også byvandringer og udendørs udstillinger over hele byen.

2. Legetøjsmuseet Olgas Lyst

Olgas Lyst ligger på Vesterbro, og er en lille velbevaret perle, som kun kan besøges på lørdage og rummer en stor, privat samling af dukkehuse, bamser, små sporvogne og meget mere fra tipoldeforældrenes tid. Du kan også få repareret din egen dukke eller lære at sy dukketøj, mens kustoden Amalie, som er en lille hund, viser rundt.

LÆS OGSÅ: Tag ungerne med i køkkenet

3. Tøjhusmuseet / Orlogsmuseet

Lige bag ved Christiansborg byder Tøjhusmuseet på ridderturnering, fægteopvisninger og andre spektakulære ting for børn i ferierne. Til hverdag kan man se seje rustninger, kæmpe kanoner og flotte kjoler helt tilbage fra 1500-tallet, da byen virkelig var Kongens København. På søstermuseet, Orlogsmuseet på Christianshavn, er der skibe og masser af pirater.

4. Børnenes Arbejdermuseum

Inde i Arbejdermuseet ved Nørreport ligger en hel etage, hvor man må røre og pille og prøve sig selv af i arbejderklassens danske historie. Man kan prøve oldemors tøj, lege købmand i en fuldt udstyret butik, lege med gammelt legetøj, blive fotograferet som Stauning eller finde ud af, hvad børnearbejde i virkeligheden er.

LÆS OGSÅ: Her kan du have madpakken med

5. Rosenborg Slot

Det eventyrlige Rosenborg Slot i Kongens Have passer rigtig godt til børn med prinse- og prinsessedrømme. Her kan man opleve masser af historisk, royal overdådighed i de smukke sale, tårne og spir, se kongernes uniformer og dåne over prinsessekjoler, kronjuveler og guld.

 

Foto: Sven Berggreen / Arbejdermuseet og Vestforbrænding / Københavns Bymuseum