Det ' søreme, det' sandt, det' cember! Jubi, så skal der jules! Byen bugner med hyggelige familieoplevelser. Her kommer Børn i byens 10 julefavoritter, der bringer julestemningen i top. 

Jul i Jul i Tivoli

Tivoli er det helt perfekte sted at komme i julestemning. Oplev smukke juledekorationer, Honningkageslottet, masser af julelys, boder med knas og gaver samt duften af brændte mandler og hjemmelavede æbleskiver. Årets nyhed er jernbaneområdet Hjulkøbing på Plænen, hvor boder udformet som togvogne frister med godter, gaver, mad m.m. Åbent fra den 18. november - 31. december.

Coca-ColaOplev den ikoniske julelastbil

Fra den 17. november - 23. december kan I opleve den ikoniske julelastbil fra Coca-Cola reklamerne foran udvalgte supermarkeder rundt omkring i Danmark. Julelastbilen vil sprede masser af julestemning, og selvfølgelig servere en kold Coca-Cola til hele familien. Lastbilen kommer bl.a. forbi Rødovre, Østerbro og Sundby. Tjek hele køreplanen HER.

Julekalender

December måned er lig med julekalender i fjerneren - og i år byder flere af kanalerne på helt nye af slagsen! F.eks. kan I i år opleve TV2's spritnye julekalender "Tinkas Juleeventyr" om nissepigen Tinka, der havner i menneskenes verden. Tjek hele vores guide til årets børnejulekalendere på TV og streamingtjenester her.

JulemarkederJulemarkeder

Ingen jul uden et besøg på et af Sjællands mange julemarkeder. Duften af gran, glögg og æbleskiver, og synet af nissemænd, juletræer og smukke lys vil med garanti få jer i ægte julestemning. Kunsten er at vælge. Find dit julemarked i vores store guide her.

JulesmåkagerHjemmebag og konfekt

Duften af brunkager, æbleskiver og honninghjerter kan få enhver i julestemning. Så ta' ungerne med i køkkkenet og slå jer løs med julebagværk, eller lav konfekt og dadelkugler. Tjek f.eks. vores opskrifter:

Julesmåkager
Æbleskiver med speltmel
Dadelkugler
Chokoladekranse

LuciaLucia-optog

Den 13. december er det Luciadag, hvilket betyder, at man kan opleve smukke Lucia-optog rundt omkring i byen. Nogle steder tyvstarter dog Lucia-dag, så hold øje i dit lokalområde. I kan bl.a. se lyset blive båret frem her:

★ 2. december kl. 11.40: Luciaoptog og julekoncert på Fisketorvet
★ 13. december kl. 15: Luciaoptog på RO's Torv
★ 13. december kl. 17: Lucia i Kajak (Københavns kanaler)
★ 13. december kl. 17.30: Luciaoptog i Tivoli

de undeJuleteaterforestillinger

Byens teatre opsætter masser af skønne og hyggelige juleforestillinger for hele familien i december. Vi giver jer et overblik i guiden her. Der er noget for alle, både store og små - og der er garanteret masser af julerier.

RamaRamajetternes jul på RO's Torv

Hver lørdag i december samt fredag 22. december kl. 14 besøger to af Ramajetterne fra årets julekalender RO's Torv i Roskilde. Her vil Ramajetterne Øvst og Finn Falk opføre et super sjovt show, hvor de sammen med børnene vil løse julerelaterede problemer. Gå ikke glip af løjerne, når de to ballademagere slippes løs på scenen midt på Torvet! Mest for de 3-8 årige. 

FredJul på Frederiksborg Slot

I december måned bliver lågerne til museets pragtkabinetter slået op, og en hemmelig verden med små spejlkabinetter og skuffer fra 1600-og 1700-tallet vil blive synlig. Derudover vil der de første tre søndage i advent, den 3., 10. og 17 december kl. 13.30, være nisseskole for børn og familier. Her kan I lære om julens historiske traditioner, og få fortalt om de udstillede kabinetskabe og duge. Efter omvisningen vil der være juleklip i Børnenes Danmarkshistorie. I december vil slottets drillenisse også være på spil. Derfor skal museets yngste gæster hjælpe med at finde slotsnissen Julian, der har det med at gemme sig. Hvis man finder nissen, får børnene en lille gave. Læs mere HER.

Oplev også: Kostumer fra DR's julekalendere på Frederiksborg Slot
Fra 1. december og frem til den 7. januar kan I også opleve kostumer fra fem af DR's populære julekalendere udstillet på Nationalhistorisk Musem på Frederiksborg Slot.

ArbejdermuseetJuletræsfester i Arbejdermuseets festsal

Findes der noget bedre end en god gammeldags juletræsfest? Nej vel? Igen i år kan hele familien komme til klassisk og hyggelig juletræsfest i Arbejdermuseets smukke festsal d. 2., 3., 9. eller 10. december fra kl. 13-15. Her vil Nissemor bl.a. synge julesange og lave sanglege med børnene, mens de danser rundt om det smukt pyntede juletræ - og der er selvfølgelig godteposer til børnene. Det koster 25 kr. at være med for både børn og voksne + almindelig entré til museet (børn har gratis adgang).

TIP: Find flere af byens juleoplevelser i VisitCopenhagens juleguide.

Fotos: 1. Af Romeika Cortez 2. Coca-Cola 3. Tinkas Juleeventyr af Agnete Schlichtkrull / TV2 4. Af Romeika Cortez 5. Af Alberte Cornelius 6. Af Romeika Cortez 7. De Underjordiske af Bjarne Stæhr 8. Ramajetterne / DR Ramasjang 9. © Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. 10. Arbejdermuseet

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.