Jul i Den Gamle By

Sk_rmbillede_2016-11-08_kl._22.10.29_primary_article

Foregår på Den Gamle By

Viborgvej 2
8000 Århus C
Telefon: 86 12 31 88
mail@dengamleby.dk
dengamleby.dk
Se på kort
Rediger ›

Beskrivelse Rediger ›

Oplev julen som danskerne har fejret den i århundreder. Vi har juleudstillinger for børn og voksne, historiske butikker og julemarked. Find gaver og nyd en stille stund med julemad, godter og varme drikke. Fra lørdag den 18. november og året ud.

Julen i Den Gamle By er en skildring af julens historie og den måde, vi har fejret julen på. Oplev hvordan julen har set ud de seneste 400 år i over 35 julepyntede historiske huse.

Fra julebordet hos den rige købmand i 1625 over klunketidens overpyntede juletræ i 1895 og til 1970'ernes lanterner og plastikguirlander i gadebilledet. De tidligste syv tableauer findes i Borgmestergården. Lige fra Renæssancen, hvor julen ikke så ud af så meget, til 1850, hvor julen lignede Peter Fabers jul i Højt fra træets grønne top.

Udover endnu flere julepyntede hjem og butikker, juleboder og underholdning er der forskellige aktiviteter og arrangementer i Den Gamle By i år:

Besøg nisserne i Jul'umhej-huset, hvor du kan gå på opdagelse og finde den hemmelige skov, hvor elgen bor. Du kan også kigge ind i børnenes værelse, hvor man kan lege og høre historier i hyggehulen. I Møntmestergården kan du møde de gamle nisseer og spise risengrød, og i julebutikken og markedsboderne kan der købes julepynt, legetøj og andre fine julegaver.

Se mere på Den gamle by's hjemmeside: http://www.dengamleby.dk/highlights/din-og-min-jul/

Se mere på dengamleby.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger Trash

Tidspunkter

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt lørdag d. 30. december 2017 kl. 10-17.