Vinterferien er over os og en hel uge er klar til at blive proppet med dejlig kvali-tid sammen med ungerne. København bugner af aktiviteter for børn og deres familier. Her kommer Børn i byens kæmpe guide med over 25 tips til de bedste familieoplevelser i ferien.

Planetarium
FERIESJOV PÅ MUSEERNE

Rejs ud i rummet
Sorte huller, galakser og stjerner. I Planetariets spritnye udstilling MADE IN SPACE kan I lære om menneskets DNA og livsvigtige grundstoffer, og hvordan de kan spores tilbage til selveste Big Bang. Udstillingen gør brug af de nyeste interaktive og inddragende teknologier i et imponerende visuelt design. Kombiner besøget med en film i Kuppelsalen.
HUSK! Børn i byen klubmedlemmer HUSK! Børn i byen klubmedlemmer får 20% rabat på billetter for op til 4 personer.

Dinosaurfamilier på Geologisk Museum
Geologisk Museum viser i den nyåbnede udstilling Dinosaurfamilier sjældne rekonstruktioner af dinosaurfamilier, deres æg og reder, samt fantastiske billeder af den spansk-mexicanske illustrator Luis Rey – og selvfølgelig ægte dinosaur-æg!

Sørøverskole på Tøjhusmuseet
Hele vinterferien kan små pirat-aspiranter i alderen 5-10 år på Tøjhusmuseets sørøverskole opleve sørøverlivet på de syv verdenshave, klæde sig ud i sørøvertøj og smage på beskøjter og skibsøl. Børnene kommer i lære som pirater og skal gennem 11 poster, før de kan kalde sig vaskeægte sørøvere. Sørøverskolen er åben den 10.-18. feb. kl. 12-15.

Magi og cirkusleg
På Cirkusmuseet kan I opleve et forrygende show med en af Danmarks bedste illusionister, Kim Kenneth. Han er klar med et særligt familievenligt show, hvor også Jessica Caveagna viser fantastisk balancekunst med sværd! Showet vises kl. 11 mandag-fredag i vinterferien – det anbefales at reservere billet på info@cirkusmuseet.dk. Billetten giver også adgang til museets andre ferieaktiviteter såsom Cirkusleg og det kreative værksted.

Skæg med Stauning
Stauning var statsminister i Danmark og var bl.a. med til at bestemme, at alle voksne skulle have lov til at holde ferie, og at børn ikke skulle arbejde så meget. På Arbejdermuseet kan I følge Staunings fodspor gennem forskellige aktiviteter og finde ud af, hvad det vil sige, at være en arbejderdreng, der blev statsminister. Den 10.-18. feb. kl. 10-16. Indgang og alle aktiviteter er gratis for børn.

Din geniale krop
Vi kan tænke, bevæge os og trække vejret – det sker helt automatisk! Experimentarium zoomer i vinterferien ind på kroppen, hvor man i de faste udstillinger kommer på rundrejse gennem kroppens krinkelkroge og får mulighed for at bevæge sig og bruge sanserne. Åbent hver dag i vinterferien kl. 10-18 – torsdag helt til kl. 20.

I fodsporet på Christian 4.
På Rosenborg Slot kan børnfamilier deltage i børneomvisningen I røg og damp – i fodsporet på Christian 4., der afsluttes i kroneværkstedet. Her kan børnene lave deres egne personlige kroner og få de gode kongeshistorier. Den 10.-25 feb. kl. 10.10-11.40 og 13-14.30. Billetter kan købes i Rosenborgs webshop. Deltagelse er gratis, når entréen er betalt (gratis adgang for børn under 18 år).

LouisianaKUNST & KREA

Picasso på Louisiana
Tag en tur til smukke Louisiana og bliv inspireret af kunst, der sprudler af fantasi, fortællinger og humor. I de åbne værksteder i Børnehuset kan børnene med afsæt i den aktuelle udstilling Picasso Keramik forme og male deres egne Picasso-inspirerede lerfigurer. De kan også tage Picasso-kunstkufferten i hånden og med lup og opgaveark gå på opdagelse på egen hånd.
Børnehusets værksteder har åbent den 10.-18. feb. kl. 11-17. Gratis for museets gæster. Egner sig til børn i alderen 4-16 år og deres voksne.

Skab et mesterværk på SMK
Hvordan bliver et kunstværk egentlig til? I Børnenes Værksted på SMK kan guldklumpen selv prøve at lave skitser af sin idé, inden hun kaster sig over farver, ler og maling. Inspirationen kan hentes i den nyåbnede udstilling Art in the Making, hvor man får lov at kigge kunstneren over skulderen. Åbent den 10.-18. feb. kl. 11.30-16.30. Anbefales fra 3 år og op.

Rullinger fra Ramasjang på Nationalmuseet
Tusinder af toiletrulle-rockstjerner fra Ramasjangs Mini MGP udstilles på Nationalmuseet fra 11. feb. til 2. april. I vinterferien i uge 7 kan børn lave rullinger fra Danmarkshistorien i museets rullinge-værksted. Tag en håndfuld tomme toiletruller med på museet og vær med til at forvandle dem til Christian 4., Egtvedpigen, en viking eller en anden historisk figur. Hver dag i uge 7 kl. 12-15.

Mars og Minecraft
Hvordan bor, overlever, og skaffer man mad på en planet uden ilt? Besøg DAC i vinterferien og vær sammen med andre børn om at bygge fantasifulde og opfindsomme ideer i Minecraft-udgaven af Mars. Byggeriet kan opleves i 1:1 i Virtual Reality! Arrangementet er for børn  i alderen 6-15 år. Den 10.-18. feb. kl. 13-16. Billetter købes på forhånd på billetto.dk.

Plakatworkshop
På ARKEN inviteres de 6-12 årige og deres voksne til plakatworkshop i vinterferien. Lad jer inspirere af Alphonse Muchas kunst på pladecovers og plakater, og vær med til at iscenesætte jer selv som vilde og vindblæste modeller, og prøv at tegne, klippe og sample jer frem til jeres egne skæve plakater. Workshoppen finder sted tirsdag-lørdag i uge 7 og 8. Tilmelding er nødvendig: Tilmelding er nødvendig: undervisning@arken.dk eller på tlf. 43 57 34 55 tirsdag-fredag kl. 13-16.

Zoologisk Have
TÆT PÅ DYR

Vinterstemning i ZOO
Få røde kinder med en tur i Zoo, der har et fint vinterferieprogram klar til gæsterne. Hils på dyrene og se pingvinerne og chimpanserne blive fodret og kamelerne trænet. Få varmen i sameteltet, hvor I kan riste skumfiduser og snobrød over bål samtidig med I bliver klogere på livet i vildmarken nord på.
Læs mere om Zoos vinterprogram HER. Åbent hver dag i vinterferien kl. 10-16.

Mød en bryggerhest
Traditionen tro kan man hos Visit Carlsberg komme helt tæt på Carlsbergs fantastiske bryggerheste i vinterferien. Lær alt om det særlige forhold mellem hestene og deres kuske, når der sættes spot på en bryggerhests liv med hestequiz, hestevognsture og hesteomvisninger. Perfekt til børn mellem 4 og 10 år. Åbent den 10.-18. feb kl. 10-17.

Bag kulisserne på Den Blå Planet
Den Blå Planets havoddere Agnes og Mojoe er klar til at vise, hvordan de bliver trænet, når I kommer forbi i vinterferien. Her kan I også komme tæt på dyrepassernes hverdag og være med til at lave foder til hajer og rokkerne, når Den Blå Planet for første gang nogensinde inviterer gæsterne med bag kulisserne. Åbent hver dag i vinterferien kl. 10-17 (mandag kl. 10-21)

Dinos legeland
LEG & BEVÆGELSE

Indendørs leg i timevis
Ja, det er koldt i vinterferien. Hvis du ikke orker at stå og trippe i kulden på byens legepladser, er det en mulighed at besøge et indendørs legeland. Her er der som regel underholdning til mange timer – så planlæg gerne en hel dagstur. Børn i byen guider dig til legelande her: De 5 legelande.
HUSK! Børn i byen Klubben giver dig rabat på entreen hos både og Dinos Legeland og Leos Legeland.

Frisk luft og leg
Hvis du og ungerne er mere til udendørs leg og har mod på at trodse vinterkulden, er der selvfølgelig timevis af gratis underholdning på byens mange legepladser. I vinterferien er der god tid og måske I skulle benytte lejligheden til at prøve en anden legeplads end den, I plejer?
★ De 10 gode legepladser
★ De 5 naturlegepladser
★ De 5 kunstlegepladser
★ Tjek også Børn i byens interaktive kort over byens legepladser:
Overblik: Her finder du byens legepladser

Gadedag hos GAME Streetmekka
Onsdag den 14. feb. kan børn prøve kræfter med en masse seje gadeidrætter - helt gratis. Smut forbi Gadedag hos Game Streetmekka og kast jer ud i fx parkour, dance workshop, streetsoccer eller panna. Der vil også være streetaktiviteter  somstreetperler, nail-art, kæmpe twister og FIFA 18. Der vil blive solgt falafel og durum til gode priser. Sweetstreet kommer også og sælger kaffe.

Dans med Bedste på Det Kgl. Teater
Det Kgl. Teater kan man den 10. og 17. feb. danse som dengang morfar var dreng. Danselærer Fru Bugge guider til alle de sjove, gode, gamle danse som fx Bro bro brille, Tingelingelater og Jeg gik mig over sø og land. For børn i alderen 3-7 år og deres bedsteforældre. Af hensyn til pladsen, må hvert barn have maks. 2 voksne med. Der kræves ingen forudsætninger for at være med, og der er gratis adgang efter først til mølle-princippet.

Tema-søndag for Børn i byen klubmedlemmer i DGI-byen
Børn i byen klubbens medlemmer inviteres til gratis aktiviteter i DGI-byen den 18. februar. Prøv kræfter med enten bold, dans eller kampsport - man tilmelder sit barn til en enkelt af de tre aktiviteter, der kører samtidig. Det vil vrimle med instruktører, der er klar til at guide og fortælle om konceptet. Aktiviterne egner sig for børn på 6-10 år. Tilmelding her.

Vinter i Tivoli
ANDERLEDES AKTIVITETER

Vinter i Tivoli
I år har Tivoli for første gang nogensinde slået dørene op for en vintersæson. Nyd synet af snemænd og funklende iskrystaller, og lad ungerne muntre sig i Pingonesien - en 15 meter høj kæmpe-iglo med rutsjebaner og klatrevægge. Foran Nimb kan I løbe på skøjter på en 300 m2 stor skøjtebane. Hver dag i vinterferien bliver der slået katten af tønden på Slotspladsen i Tivoli med slikposer til alle. Der skal købes særskilt billet á 25 kr. til tøndeslagningen. Åbent hver dag kl. 11-23 frem til den 25. feb.
Læs mere om vinterprogrammet HER.

Årets sjoveste byggeplads
Ninjago, Duplo, LEGO Friends… Er der LEGO-elskere i familien? Så er det et must med en tur i Bella Center, hvor LEGO World folder sig ud den 15.-18 feb. kl. 10-17. Her er tale om et rent slaraffenland af LEGO klodser og sjove events, hvor ungerne kan bruge timevis på at fordybe sig i det sjove bygge-univers.

Hodja fra Pjort i Field’s
I vinterferien viser Field’s biograf den nye animationsfilm, Hodja fra Pjort, og i den anledning forvandles den store Metroplads til et sandt eventyrunivers, hvor man bl.a. kan få taget billede på et flyvende tæppe. På plan 1 finder I Hodja’s eventyrlige legeplads med gratis aktiviteter som Østen-dans og højtlæsning på udvalgte dage. Den 12-18. feb. kl. 12-15.

Feriesjov på Fisketorvet
Slip ungerne løs på Fisketorvet, hvor de med en feriebillet til 100 kr., kan gå på opdagelse i shoppingcentrets butikker og få gaver for mere end 350 kr. I kan også prøve den sjove fotosimulator og få taget et sjovt snyde-feriebillede med familien, som får vennerne til at tro, I nyder ferien på en sydhavsø.

Pjerrot i FRB.C
Frederiksberg Centret underholder Pjerrot i vinterferien. Hver dag den 10.-18. feb. kl. 12 og 14 kan hele familien gratis opleve Pjerrot trylle og fortælle sjove historier – det sker foran Elgiganten på Plan 2. I kan også købe en feriebillet for 45 kr., der giver jer sjove gaver fra centrets forskellige butikker til en værdi af 225 kr. 

børnebiffen
BIO-HYGGE

Børnebiffen
Tag familiens mindste med i Cinematekets Børnebiffen, der viser kvalitetsfilm for de mindste filmelskere, hvor filmenes varighed og indhold er tilpasset børnenes alder. I weekender og ferier tilbydes Børnebiffen til en pris af 30 kr. 

Vitello, Coco og Hodja
Vil du gerne hive ungerne ind og se en rigtig film i biografen, er der heldigvis gode muligheder for det i vinterferien. Der er nemlig flere gode familiefilm på plakaten lige nu. Læs om Vitello, Coco, Hodja fra Pjort og flere i guiden 5 familiefilm i februar. 

Teatret Zeppelin
SCENE

Fortryllende børneteater
Byens børneteatre er oplagte at besøge i vinterferien og børnene vil elske en magisk stund ved scenen. Der er masser af forestillinger at vælge imellem. Vi anbefaler dig at hoppe direkte til Børn i byens guide Forårets teaterforestillinger for at få et overblik over de mange aktuelle forestillinger  for både de yngste og de lidt større børn.
HUSK! Børn i byen klubmedlemmer får rabat på teatrene Anemonen, Zangenbergs Teater og Riddersalen  – se her.

Vild Panik i cirkus
Cirkus Panik præsenterer lattervækkende gøglerkunst og eventyrlig luftakrobatik, som ungerne vil elske at opleve i vinterferien. Oldschool artisteri fremført af verdens ældste cirkusartist! Det hele er akkompagneret af et fabelagtigt cirkusorkester. Hver dag den 10.-18. feb.
HUSK! Børn i byen klubmedlemmer får 33% rabat på billetterne.

Børn i byen ønsker jer verdens bedste vinterferie!

TIP! Holder I vinterferie i Nordsjælland eller har lyst til en udflugt, så tjek VisitNordsjællands vinterferieguide HER.

 

FOTOS: 1) Planetarium af Lars E. Andreasen 2) Louisiana Børnehuset af Bjarke Ørsted 3) Zoologisk Have København 4) Dinos Legeland af Alberte Cornelius 5) Tivoli presse 6) Børnebiffen af Jørgen True 7) Fra Teatret Zeppelins forestilling "Drengen der fik en hunds hjerte" af Andreas Bjerre Siegrist 8) Fastelavnsklovn af Søs Uldall-Ekman.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.