rabarbermarmelade
Nu kan de første rabarber trækkes op af jorden. Lad børnene være med - de elsker de lange, røde stængler med de flotte, store blade. Gå i køkkenet sammen og lav jeres egne skønne sommerklassikere - det er virkelig nemt.

Rabarbermarmelade

Har I lyst til at lave jeres egen rabarbermarmelade?
Så følg denne opskrift - den er et sikkert hit!

DET SKAL I BRUGE:

500 g rabarber
250 g sukker
1 dl vand
2 små stykker skal af 1 usprøjtet citron
½ vaniljestang
Evt. 1 tsk atamon
1-2 skoldede glas

LÆS OGSÅ: Opskrift: Verdens bedste jordbærkage

rabarbermarmeladeSÅDAN GØR I:

Skær rabarberstænglerne i små stykker på 1-2 cm.
Bland stykkerne i en gryde sammen med sukker, vand, citron og vaniljekorn fra vaniljestangen. Rør det godt sammen og lad det trække et kvarters tid. 
Tænd for varmen og kog langsomt op, mens I rører rundt. Pas på rabarberen ikke bliver overkogt.
Lad det afkøle og tilsæt atamon.
Hæld marmeladen på glassene.

TJEK OGSÅ DISSE OPSKRIFTER:

Rabarberkompot
Rabarbertærte
Rabarbersaft

 

Fotos: Caroline Meldgaard

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.