Selvom sommerferien er ovre, er det ikke slut med at chille. Brug fritiden til at komme ned i gear med familien og nyde den københavnske sommerstemning under åben himmel. 

Lauras BakerySkønne baggårdsoaser

København byder på masser af skønne baggårdsoaser, som er perfekte hæng-ud steder for børnefamilier på varme sommerdage. Flere af dem ligger skjult i små baggårde, hvor I kan nyde noget koldt eller sødt i skyggen. Prøv f.eks. Lauras Bakery på Værnedamsvej eller PH Cafeen på Halmtorvet. Læs også vores guide: De 5 baggårdsoaser.

Kaffesalonen

Slap af på Kaffesalonens skønne plateau på Peblingesøen. Her er der masser af pladser, hvorfra man kan fodre ænderne, eller spise en let frokost. Der er ikke en decideret børnemenu, men retterne laves i mindre portioner til halv pris. Hvis vejret er godt, kan I også leje en af Kaffesalonens eventyrlige svane-cykler, og sejle en smuk rundtur på de rolige søer. Bådudlejningen har åbent fra kl. 10-21 i alle ugens dage. Se priser lige her. Læs også: De 5 bådture.

La BanchinaLa Banchina

Nyd lyden af bølgeskvulp og udsigten over Inderhavnen med en camparidrink i hånden på La Banchina. La Bachina betyder bådebro på italiensk, og giver sig selv, da stedet har hele 3 bådebroer lige uden for døren. Her kan man foruden vin og drinks nyde lækker italienskinspireret øko-mad, og ungerne kan bade fra badebroen – det er næsten som at være i syden!

Madmarkeder

Introducér ungerne til lækre råvarer, anderledes smagsoplevelser og masser af hygge på Københavns madmarkeder. De fleste markeder har skønne udendørs faciliteter med borde og bænke, så I kan slappe af og nyde maden i sommersolen. Læs mere om Torvehallerne, Papirøen og de andre markeder i vores guide: De 5 madmarkeder.

Selinevej
Blomstereng på Amager

I løbet af august har rigtig mange københavnere valfartet til Selinevej på Amager Fælled - og med god grund. Her har Københavns Kommune nemlig skabt en blomstereng for at kultivere jorden, da der skal anlægges en ny byskov til næste år. Så tag ungerne med på en smuk natur-ekskursion for at opleve et blomsterhav så langt øjet rækker. Og husk saks og en pose med lidt vand, så I kan bringe nogle smukke buketter med hjem - det må man nemlig godt! Marken forventes at blomstre frem til nattefrosten sætter ind.

Illum Rooftop

Nyd en saftig burger eller lækker pizza under åben himmel på Illums tagterrasse i hjertet af København. Her er sol det meste af dagen, og det er derfor et oplagt sted at holde en afslappende pause fra Strøg-shoppingen. Husk at Børn i byen medlemmer får 20 % på både Maio Restaurant og Be Steak på toppen af Illum!

Tribeca NVTribeca NV

Stik ungerne en pizza eller pastaret, mens du selv nyder en kold Tribeca Aperol Spritze i Little Italy, New York... Nej vent, Nordvest! Hos Tribeca NV får du autentisk italiensk-inpireret New Yorker-gastronomi for alle pengeneI en gammel industribygning ligger Tribeca NV - et moderne og italiensk spisested med en stor dejlig gårdhave og en højtplaceret terrasse med sol hele dagen. Prøv det, det er næsten som at chille på en rooftop-bar på Manhattan!

Grønne oaser

Trænger I til en timeout fra storbyens stress og jag? Så byder København heldigvis på masser af grønne oaser, hvor I kan koble helt fra. Pak tæpperne og slap af i byens dejlige parker, såsom Kongens Have, Ørstedsparken eller Fælledparken. I kan også tjekke vores guide: De 5 grønne oaser  - guiden byder både på fredfyldte parker og utæmmet natur.

LÆS OGSÅ: De 5 endagsudflugter i sommerferien

Saxogade

Der er en særlig stemning i Saxogade på Vesterbro. Her er rart at være, man kan slappe af og være sig selv. Handelsgaden Saxogade er kort, men fuld af helt særlige små virksomheder. For enden af gaden ligger også Litauens Plads, der efter renoveringen er blevet et super sted for leg, bevægelse og bare at hænge ud på en varm sommerdag. Læs hele vores guide: Børn i byen guider: Saxogade. Husk også at Børn i byen medlemmer får gratis kaffe til maden eller kagen på Café Sonja i Saxogade. Yderligere giver Café Sonja et gratis børnemåltid hver den første torsdag i måneden efter kl 17.

Københavns kanaler

Københavns havn er et unikt sted om sommeren, og perfekt til en lille picnic med familien. Så pak tæpperne og madkurven, og slå jer ned langs en af kanalerne. Både langs Nyhavn, Christianshavn og ved Gammel Strand er der masser af både og skibe, som ungerne kan kigge på, men der er også trængt og mange mennesker. Alternativt kan I smutte til Islands Brygge eller Refshaleøen, hvor der er lidt flere kvadratmeter at boltre sig på.

Islands Brygge

Billeder:
1. Lauras Bakery af Romeika Cortez
2. La Banchina
3. Selinevej af Søs Uldall-Ekman

4. Tribeca NV
5. Islands Brygge af Romeika Cortez

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.