I Sverige elsker de kanelbullar. Og det kan man jo godt forstå! Kanelbullar smager skønt og passer godt til efteråret og vinterens hyggestunder. Vi har lavet en lækker version her - kanelsnurrer - som børnene helt sikkert vil elske at være med til at lave og spise!

Du skal bruge (ca. 20 stk.):

 

Dejen:

  • 3 del mælk
  • 50 g gær
  • 100 g smør 
  • 3 æg (2 til dejen, 1 til pensling) 
  • 800 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • En knivspids salt 
  • 1,5 tsk. vaniljesukker 

 

Remonce:

  • 150 g smør 
  • 150 g brun farin 
  • 3 tsk kanel 
  • Evt. perlesukker

 

Sådan gør du:

Start med at smelte smøret i en gryde. Tilsæt mælken, og sørg for, at temperaturen er lillefinger varm. Tag gryden af varmen. Smuldr gæren i smøret og mælken. Pisk æg i, og sørg for, at de er pisket ordentligt ud blandingen. Bland sukkeret heri. 

Tag en stor skål frem, og bland mel, kardemomme, vaniljesukker og salt sammen. Hæld herefter den våde blanding i skålen. Ælt dejen godt sammen. Sæt herefter dejen til at hæve i ca. 45 min. 

Når dejen er hævet færdig, slår du dejen ned på bordet og ælter den igen. Bland smør, brun farin og kanel sammen til remonce.

Herefter ruller du med en kagerulle dejen ud til et rektangel. Dejen skal rulles ud til den er ca. 1,5 cm tyk. Fordel remoncen og hele dejen. Fold herefter de korte sider mod hinanden. Brug kagerullen til at rulle dejen lidt fladere. 

Skær strimler ud i en tykkelse på ca. 2 cm. Skær herefter hver enkel strimmel i to, hvor du skærer dem igennem på nær 2 cm i den ene ende. Snor hver enkel strimmel og sno den sammen til en snurrer.

Følg med i videoen nedenfor for at se, hvordan man gør. 

Put kanelsnurrerne på en bageplade og lad dem hæve igen i ca. 45 min. Pensl dem herefter med æg, og pynt dem evt. med perlesukker. Bag dem i ca. 15 min. i midten af ovnen på 200 grader. 

Nyd kanelsnurrerne med en varm kop te!