Kan du heller ikke få nok af de finske fantasivæsner fra Mumidalen? Så se med her! Vi guider nemlig til alt fra Mumi-udstillinger til Mumi-merchandise - det er både for børn og voksne.


I mere end 70 år har de finurlige fantasivæsner fra Mumidalen tryllebundet både børn og voksne. Troldene er skabt af den finske tegner og forfatter Tove Jansson, og så første gang dagens lys i 1945 som bog. Sidenhen er historien om Mumitroldene blevet til både tegne- og spillefilm, serier, legetøj, kopper, plakater og andet merchandise - ja selv mumi-udstillinger og et helt mumiland i Finland.

Vi giver her 10 søde og sjove bud på, hvordan du kan komme i ægte mumi-stemning.

Ny film: Mumitroldenes Vinter

 Mumitroldenes vinterDen 23. november får en helt ny Mumitrolde-film premiere i Danmark, nemlig "Mumitroldenes Vinter". Filmen handler om Mumitroldene, der gør klar til den sædvanlige lange vinterhi. Men i år gider Mumi ikke sove vinteren væk. Han er nemlig blevet nysgerrig efter at se, hvad der egentlig sker med Mumidalen, når kulden kommer. Filmen henvender sig til børn fra 3-9 år og deres voksne. 
Læs Børn i byens anmeldelse af filmen HER.

Mumi-uro

MumiMumi uro

Lad denne fine Mumi-uro pryde stuen eller børneværelset. Uroen består af 12 velkendte figurer fra Mumidalen, og er i konstant stille bevægelse. Uroen vil også være perfekt over puslebordet. Kan købes hos LirumLarumLeg.dk til 229,95 kr. HUSK: Børn i Byen klubmedlemmer får 10% rabat på alle ikke nedsatte varer hos Lirum Larum Leg.

Mumi-udstilling på Jægersborg Bibliotek

Mumitroldene

I november og december kan børn og voksne tage på opdagelse med ”Mumi, Mymlen og Lille My”, når Jægersborg Bibliotek inviterer til sjov i Mumidalen med udstilling og workshops. Udstillingen er bygget sådan, at børn kan kravle igennem historiens sider, mens de oplever historien om at blive væk og at blive fundet igen. Derudover vil der være masser af Mumimaterialer at låne med hjem, og I kan høre historier, se film, lave mumiperleplader, klappe et ægte rensdyr, lave finsk julepynt og meget andet. Mumi-udstillingen kører frem til den 28. december 2017.

Kopper til både børn og voksne

Mumi kopMumi kop lirumlarumleg

De fine Arabia krus med mumi-motiver kan efterhånden fås overalt. Tjek din lokale Inspiration, Imerco eller Kop&Kande. Der findes et utal af motiver, så det er bare om at vælge. Koppen ovenfor med Sovedyret Lyse kan købes hos Inspiration til 149 kr. Børnekoppen med to hanke er lavet af melamin, og kan købes hos LirumLarumLeg.dk til 79,95 kr. HUSK: Børn i Byen klubmedlemmer får 10% rabat på alle ikke nedsatte varer hos Lirum Larum Leg. 

Mumi-bodies til baby

bodystocking
Iklæd din baby de sødeste mumi-bodies fra Lekmer.dk. Begge er fremstillet af Øko-Tex certificeret bomuld og elastan. Body'en til venstre med små motiver koster 89,50 kr., og body'en til højre med Snorkfrøken motivet koster 123,30 kr.

Mumitrolde pakkejulekalender

Pakkejulekalender  julekalender

Julen er lige om hjørnet, så hvorfor ikke peppe december måned op med masser af Mumitrolde!? Med denne fine julekalender fra Mumitroldens familie, får børnene både Mumifamilien og møbler. På bagsiden af julekalenderen er Mumihuset med 3 etager. Kan købes hos jollyroom.dk til 209 kr.

Bag mumi-kager

Ta' børnene med i køkkenet og bag søde mumi-småkager, eller måske det var noget med en stor mumi-sandkage? Både kageform (pris:59 kr.) og bagesættet (pris: 199 kr.) kan købes på shopping4net.dk.

Bøger, postkort og plakater

LambertgLamberth
Hvis du er på udkig efter bøger om Mumitroldene, eller gerne vil have de finurlige figurer op på væggen, skal du tjekke forlaget Lamberth. Her forhandles både plakater, bøger, postkort, magneter mv.

Besøg Moominworld

Moo
Hvis ingen af ovenstående ideer tilfredsstiller jeres Mumitrolde-trang, bør I gå all-in og besøge Moominworld i Finland! Her kan I møde Mumi, My, Snorkfrøknen, Sniff, Mumrikken og alle de andre figurer fra Mumidalen. I hjertet af den eventyrlige tema-park kan I også besøge Mumihuset, og på scenen kan I dagligt opleve teaterforestillinger. Læs om Moominworld HER.

Kommer snart: Babypakke inkl. Mumi-plakat til nye Børn i byen klubmedlemmer

Babypakke
Børn i byen har en ny GRATIS babypakke på trapperne, som nye medlemmer kan vælge som velkomstgave, når de melder sig ind i Børn i byen Klubben. I pakken får du bl.a. den fineste Mumi-plakat fra forlaget Lamberth sammen med en række andre virkelig fine sager fra Christina Rohde, Soft Gallery, Ubang, Hevea og Ferm Living. Hold øje på bornibyen.dk og Børn i byens facebookside, hvor vi fortæller, når den nye babypakke er lanceret.

LÆS OGSÅ: 5 i Helsinki med børn

OBS: I uge 47 blev der i Børn i byens nyhedsbrev afholdt en konkurrence om 2 x 4 fribilletter til den biografaktuelle film "Mumitroldenes vinter".
Vinderne er nu trukket. Tillykkke til Elin Smeby og Gunild Høeg.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.