Teatersæsonen er skudt i gang, og det vrimler med eventyrlige og fine forestillinger. Børn i byen giver jer her en guide til efterårets forestillinger i Århus.

Teater Refleksion

Se lige her
Se lige her

Aldersgruppe: 2-5 år
Spilleperiode: 10.-14. oktober
Pris:
Børn 25 kr. / Voksne 60 kr. (kan variere)”Se lige her” er en virtuel dukke- og objektteaterforestilling, der handler om den særlige tid på dagen, hvor fantasien sætter ind, lige inden søvnen indtræffer. En lille pige og hendes far inviterer os ind i deres forunderlige, lille verden og viser os billeder og hændelser i konstant forvandling. Gennem leg med lys og skyggespil trækkes publikum ind i et fantasifuldt univers. En tryg og varm oplevelse for de små teatergængere - og de større.

Gerdas rejse
Gerdas Rejse
Aldersgruppe: Fra 7 år
Spilleperiode: 19. november - 17. december
Pris:
Børn 25 kr. / Voksne 60 kr. (kan variere)
"Gerdas Rejse" er en teaterinstallation med inspiration fra H.C. Andersens kendte eventyr Snedronningen. Tag hele familien med på en labyrintisk rejse i Gerdas fodspor. Gerda, der med sin varme og sin urokkelige kærlighed overvandt hekseri, røvere og Nordpolens isnende kulde for at nå frem til Snedronningens slot.

Teater Katapult

Kvinden fra søen
Kvinden fra søen
Aldersgruppe: Fra 6 år
Spilleperiode: 10.-14. oktober
Pris: 90 kr.
"Kvinden fra søen" handler om en mystisk kvinde, der pludselig dukker op af søens dyb hos den fattige fisker Nyamgondo. Uforklarlige ting finder sted i den lille flække ved den store Victoriasø. Som årene går, ­bliver Nyamgondo en rig mand med masser af køer og geder, men magten stiger ham til hovedet, og kvinden tager sin hævn.

Teatret Gruppe 38

Ordet på bordet
Ordet på bordet

Aldersgruppe: Fra 4 år
Spilleperiode: 5.-7. november
Pris:
Voksne med børn 60 kr.
En historie om en mand, der ændrer verden. En mand bor i et hus. Hver dag står han op, læser avis, går på arbejde, kommer hjem, går i seng, står op, læser avis, går på arbejde, kommer hjem, går i seng, står op … Ligesom sin farfar, oldefar og tipoldefar før ham. Men hvad nu hvis alting kunne være anderledes?

Musikhuset Aarhus

Villads f
Villads fra Valby

Aldersgruppe: Fra 5 år

Spilleperiode: 8. oktober
Pris:
115-195 kr.
“Villads fra Valby” har noget at grine af – både for børn og voksne – for den handler om børns hverdag som den ser ud idag med børnehave og skolestart, madpakker og mobiltelefoner. Oplevelser, som børnene blandt publikum selv oplever i deres hverdag, og som de kan spejle sig selv i. I forestillingen kommer vi igennem et helt skoleår – Villads’ første år i skole, og derfor egner forestillingen sig til de børn, der snart skal i skole, samt elever i 0.-3- klasse i indskolingen og deres forældre og bedsteforældre.

Aarhus Teater

Narnia
Narnia
Aldersgruppe: Fra 6 år
Spilleperiode: 24. november - 7. januar 2018
Pris:
Børn 60 kr. / Voksne 115-350 kr.
Årets familiebrag på Store Scene er den fortryllende historie om eventyrlandet Narnia. Her sættes fantasien i spil, når de fire søskende Peter, Susan, Edmund og Lucy installeres af deres mor på et mystisk engelsk gods. Under en gemmeleg opdager de ved et tilfælde indgangen til Narnia i et garderobeskab, og sammen træder de ind i en magisk verden med talende dyr, skovguder, dværge, kæmper, den onde hvide heks og den gode løve Aslan.

GrowOP Operafestival for børn

GrowOPDen 11.-26. november løber Danmarks første operafestival for børn "GrowOP" også af stablen i Aarhus med masser af forestillinger og aktiviteter for de mindste. LÆS MERE HER.

 

Fotos: 1. Se lige her / Teater Refleksion 2. Gerdas Rejse / Teater Refleksion 3. Kvinden fra søen /
Papirteatret Meklenborg 4. Ordet på bordet / David Bering, Teatret Gruppe 38 5. Villads fra Valby / Louise Schouw Teater 6. Narnia / Aarhus Teater 7. Er Gud hjemme / GrowOP

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.