Den søde juletid er over os, og byens teatre er klar med både klassiske og nye julede forestillinger for store og små. Børn i Byen guider jer her til de bedste juleforestillinger i Aarhus. 

Musikhuset Aarhus


God Jul, Cirkeline

Aldersgruppe: 3-9 år
Spilleperiode: 16. december
Pris: Børn: 95 kr / Voksne: 115 - 195 kr.

Det er julemorgen, og Cirkeline sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernene. Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne. Gaver skal pakkes ind, hjerter flettes, og så skal der også være plads til at synge og lege. "God Jul, Cirkeline" er en sød forestilling for de mindste med den kendte og elskede Cirkelinefigur, fyldt med sprudlende humor, og ledsaget af Hans-Henrik Leys iørefaldende musik. 


Det Store Juleshow

Aldersgruppe: For alle aldre
Spilleperiode: 9. december
Pris: Børn 150 kr. / Voksne 230 kr.

Oplev Mek Pek, kendt fra Åh Abe, Kalle Mathiesen fra Ramasjang og Kalles Danmarkstour, og Anne Spejlæg fra HipSomHap, i et super musikalsk, sjovt, energisk, hyggeligt og herligt juleshow for hele familien. Vær med, når de tre skøre musikanter synger og rapper kendte og elskede julesange, fortæller løgnehistorier, slår verdensrekorder, og spiller på alskens instrumenter. 

Skovnissernes Jul

Aldersgruppe: 3-6 år
Spilleperiode: 10. december
Pris: gratis entré

Skovnisserne skal holde jul med deres gode venner, egernet og musen. Mens grøden koger færdig, skal de ud i skoven og hente et juletræ. Men i skoven bor en troldefar med sine små troldeunger. De er ikke blevet inviteret med til julefest, og så er julefreden brudt. Skovnissernes Jul er en stemningsfyldt og levende forestilling for de mindste, hvor børn blandt publikum bliver inviteret op på scenen og spille med. Forestillingen er arrangeret af Børnekulissen, og spilles af Mariane Siem.

Teater Refleksion


Gerdas Rejse

Aldersgruppe: Fra 7 år.
Spilleperiode: 19. november – 17. december
Pris: Børn 25 kr. / Voksne 60 kr.

Tag familien med på en forunderlig labyrintisk rejse i Gerdas fodspor. Gerdas Rejse er en interaktiv teaterinstallation med inspiration fra H.C. Andersens kendte og elskede enventyr Snedronningen, som både rummer magi og uhygge. Følg med Gerda, der med sin varme og urokkelige kærlighed overvinder hekseri, røvere og Nordpolens isnende kulde for at nå frem til Snedronningens slot. 

Aarhus Teater


Narnia – Løven, heksen og garderobeskabet

Aldersgruppe: Fra 6 år.
Spilleperiode: 24. november – 7. januar 2018
Pris: Børn 60 kr. / Voksne 115-350 kr.

Se eller gense den fortryllende historie om eventyrlandet Narnia, kendt fra bøgerne af C. S. Lewis, og nu sat i scene på Aarhus Teaters store scene for hele familien. I historien om Narnia sættes fantasien i spil, når de fire søskende Peter, Susan, Edmund og Lucy installeres af deres mor på et mystisk engelsk gods. Under en gemmeleg opdager de ved et tilfælde indgangen til Narnia i et garderobeskab, og sammen træder de ind i en magisk verden med talende dyr, skovguder, dværge, kæmper, den onde hvide heks og den gode løve Aslan.

Teatret Gruppe 38


En lille sonate

Aldersgruppe: Fra 6 år.
Spilleperiode: 3. – 20. december
Pris: Børn 60 kr. / Voksne 125 kr. / Voksen ifølge med et barn 60 kr. 

I årets juleforestilling hos Teatret Gruppe 38 bliver hovedrollen spillet af en høne. Det bliver skørt og en lille smule gysende i teatrets fortolkning af et gammelt Brødrene Grimm-eventyr. På en italiensk ladvogn bærer en levende høne og et nylagt æg hovedpartiet i en medrivende version af en gammel klassiker. En barsk historie om et barn, der får et stort ansvar. 

Rosenteatret


Jul på slottet

Aldersgruppe: Fra 7 år.
Spilleperiode: 24. november - 17. december
Pris: Børn 50 kr. / Voksne 100 kr.

Kom i julestemning med prinsesse Miamaja, prins Valentin og alle de søde nisser, når Rosenteatret i hele december opfører den populære DR-julekalender "Jul på slottet". For at sikre julefreden må kongen i et lille kongerige enten betale sin egen vægt i guld til nabolandet Montania eller lade sin smukke datter prinsesse Miamaja, ægte med prinsen af Montania. Dette skal ske inden jul, og da kongen ikke kan finde nogen løsning på problemet, afskaffer han julen. Der er brug for mirakler, hvis det hele skal ende lykkeligt, men heldigvis er juletid også miraklernes tid. Rosenteatret er et lokalt amatørteater i hjertet af Aarhus, som har eksisteret siden 1975.

LÆS OGSÅ: Guide: Byens bedste julemarkeder

Billeder: 1. Musikhuset Aarhus. 2. Musikhuset Aarhus. 3. Musikhuset Aarhus. 4. Teater Refleksion. 5. Aarhus Teater. 6. Teatret Gruppe 38. 7. Rosenteatret

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.