Æblesæsonen er over os, og det er tid til at nyde alle de lækkerier, de kan berige vores hverdag med. Her får du opskriften på en klassiker: Gammeldags æblekage. Mmm...

Det skal du bruge:

• 8 store æbler eller ca. 12 små æbler, hvis du selv har været ude og samle 

• 1 dl sukker 

• 1 dl vand 

• 1,5 tsk. vaniljesukker

Rasp:

• 2 dl rasp

• 1 dl sukker 

• 50 g smør

Flødeskum:

• ¼ l piskefløde

• Evt. vaniljesukker

LÆS OGSÅ: Opskrift: Æblecrumble med skyr

ÆblekageSådan gør du:

Kog æbler sammen med vand, til de er nemme at mose til grød. Det tager ca. 20 min. Smag til med sukker og vaniljesukker. Imens æblegrøden simrer, finder du en pande frem til raspen. Bland rasp og sukker sammen. Herefter bruner du smørret og rister blandingen af rasp og sukker. Det skal steges indtil det begynder at karamellisere. Tag raspen af panden og læg det på bagpapir, indtil det er kølet. Æblegrøden skal ligeledes køle helt af. Hvis raspen er smeltet sammen til en masse, kan du med fordel putte det i en frysepose, hvorefter du kan hamre lidt på posen, til det bliver knust. 

Pisk fløden til skum, evt. med en tsk. vaniljesukker. Start med at putte æblegrøden i små glas, eller en stor skål. Derefter et lag med rasp. Dette gentager du til du har de ønskede lag. Pynt til sidst med flødeskum. Så er det bare at nyde den lækre, fine gammeldags æblekage. 

Fotos: Alberte Cornelius

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.