efEfterårsferien lurer lige om hjørnet med masser af fede oplevelser for hele familien. Vi har samlet 10 børnevenlige aktiviteter i Aarhus, der gør jeres efterårsferie endnu sjovere!

Vær opfinder for en dag på Steno Museet
Steno Museet slår i år dørene op til en anderledes efterårsferie, hvor det handler om at få skøre ideer, lave spændende eksperimenter og gå på opdagelse i alt lige fra stjernehimlen, supercomputere og satellitter til enzymer og edderkopper! Der er åbent hver dag fra den 14.-22. oktober kl. 10-16.

Ta' på en tidsrejse i Den Gamle By
Besøg Den Gamle By i Aarhus med hele familien i efterårsferien den 14.-22. oktober. Igen i år vil der være aktiviteter og oplevelser for både store og små. Prøv f.eks. familieløbet, klip jer selv ind i scener fra Danmarks historie eller rejs tilbage i tiden med Virtual Reality briller. Bemærk at nogle af aktiviteterne kun finder sted på udvalgte dage.

Den Gamle By Hallowee Halloween i Friheden
Kom til (u)hygge i Tivoli Friheden den 14.-22. oktober, når parken bliver omdannet til hjemsted for hekse, monstre, spøgelser, og hundredevis af edderkopper. Der vil hele ugen være masser af aktiviteter, f.eks. kan ungerne skære græskar, tage på Halloween-skattejagt eller opleve den sjove og hyggelige Onkel Reje hver dag kl. 14 på Friluftsscenen.

Anders og Katrine og Lillenørd Bandet i Musikhuset Aarhus
Den 21. oktober kl. 13 kan hele familien opleve Anders og Katrine fra LilleNørd i Musikhuset Aarhus. Her er de klar med et nyt show, hvor de klæder sig ud som dyr og synger alle deres LilleNørd-hits, som f.eks. ”Nu kører det”, ”Anders & Katrine” og ”Allerbedste lillenørdven”. Priser fra 115 kr.

Vild efterårsferie på Naturhistorisk Museum
Kom med til en forrygende ferie på Naturhistorisk Museum. Uanset om solen skinner, bladene blæser eller regnen siler ned, har museet masser af spændende, sjove og lærerige aktiviteter for børn og deres voksne. Derudover kan I også opleve udstillingen Tilbage til istiden. Åbent hver dag fra den 14.-22. oktober kl. 10-17.

KattegatcentretEfterårsferie på Kattegatcentret
I uge 42 er der tryk på oplevelserne for både store og små i Kattegatcentret - og der er sjove aktiviteter med slag i! Her kan familien bl.a. spille "bundfiske-banko" med dykkeren, trykke flotte Gyotaku-fisk, høre historien om den lille rødspætte og lave fabelagtige vandmænd. Der er åbent hverdag fra kl. 10-17 fra den 14.-22. oktober.

 

LÆS OGSÅ: Opskrift: Hjemmebagt citronmåne

Halloween-workshop på Godsbanen
Slut efterårsferien af med en (u)hyggelig Halloween krea-workshop på Godsbanen den 22. oktober kl. 12-15. Her skal der laves glaslanterner til den mørke tid og smeltes stearin. Derudover vil der være bål og varm kakao. Workshoppen er for både børn og voksne, gratis og kræver ingen tilmelding.

Lav din egen tryllestav på Dokk1
Den 18. oktober kl. 12-15 kan alle mugglere og troldmænd, store som små, lave deres egen tryllestav på Dokk1. Så kom forbi og bliv lige så god til at kaste besværgelser som selveste Harry Potter. Det er gratis at deltage, og kræver ikke tilmelding. Arrangementet foregår i Børnelab på niveau 2.2.

Dans Baby DansDans Baby Dans Festival
I uge 42 og 43 (tirsdag-torsdag) præsenterer Bora Bora dansefestivalen "Dans Baby Dans", som er en interaktiv dansefestival for de allermindste. Her vil seks dansekompagnier præsentere 18 interaktive forestillinger for de 0-5-årige. Børnene får lov til at komme helt tæt på danserne, bl.a. ved at kravle ind i scenografien og udforske den sammen med danserne eller at følge animerede figurer, som projiceres på gulvet. OBS: UDSOLGT

Halloween i Djurs Sommerland
Ta' hele familien med i Djurs Sommerland i efterårsferien, hvor parken vil være forvandlet med 25.000 græskar, raslende skeletter og ægte hekse! Hele ugen vil der være udklædningskonkurrencer og sjove aktiviteter, ligesom I kan besøge de to Halloween-haunted houses! Åbent alle dage 14.-22. oktober kl. 10-18.

 Djurs Sommerland Halloween

Fotos: 1. Flickr, Philippe Put 2. Den Gamle By 3. Halloween i Tivoli Friheden 4. Kattegatcentret 5. Dans Baby Dans 6. Djurs Sommerland

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.