McDonalds
Fra 2. november til 6. december kan du få en god bog at dykke ned i sammen med børnene hos McDonald’s. Legetøjet i Happy Meal’et er nemlig skiftet ud med i alt ti børnebøger skrevet af anerkendte nordiske forfattere. Børn i byen anmelder bøgerne her. 

ANNONCE

 

Bøgerne er nøje udvalgt til McDonald’s i Norden, og blandt de ti forskellige titler er der noget for alle aldre. Lige fra de mindre børn, der får læst op af mor eller far, til børn, der netop har knækket koden med læsning og selv kan give sig i kast med bøgernes verden. Bøgerne skifter hver uge, hvor to nye børnebøger deles ud. Der udleveres én bog pr. solgt Happy Meal. 

Willis bedste ven
Willis bedste ven af Kirsten Sonne Harild og Inger Tobiasen

Laura lærer Willi at gynge i børnehaven. Det er fortællingen om det fine møde mellem to børn, hvor empati og hjælpsomhed er i en naturlig del af relationen. Lyse og enkle illustrationer. Til sidst en opskrift på hvordan man bygger en hjemmelavet gynge til en lille figur. Ganske kort og fin lille bog som taler til barnet i børnehavealderen. 
Alder 3-5 år

Amanda på ferie
Amanda på ferie af Kristiina Louhi

Sød lille billedbog for de mindste. Historien om Amanda og hendes lillebror Bølle på ferie med familien. Om forventningen til rejsen, glæden i oplevelserne, den kedelige ventetid og glæden ved at komme hjem igen. Klassiske illustrationer, som lægger op til samtale med den lille læser. 
Alder: 4-5 år

En lille rosa
En lille rosa og de tværtimodsatte spraglinger af Carin Wirsén og Stina Wirsén

En finurlig bog på rim om en lille rosa pige og andre sjove figurer. Poetiske rim og kreative tegninger forenet i lille bog, som er mere enkeltstående opslag end en handling. Fin samtalebog om følelser, begreber og rim. 
Alder 3-5 år

Viggo dyrker bønner
Viggo dyrker bønner af Lars Klinting

Bæveren Viggo dyrker bønner sammen med sin ven Oskar. De to bævere lægger hvide bønner i en krukke med jord og der vokser bønner op. En super fin og velskrevet lærebog for de yngste skolebørn om fremgangsmåden, når man vil dyrke bønner. Godt og tydeligt sprog med forklaringer og fine tegninger – let for børnene selv at gå i gang med at dyrke. 
Alder 4-7 år

Dukkes venner
Dukkes venner af Barbro Lindgren og Eva Eriksson

Kort historie om Dukke og hendes venner, tøjdyrene på børneværelset. Om at gå alene afsted, og møde venner henne i børnehaven. Venskab og leg, konflikt og genforening er bogens temaer, og de ledsages af søde og overskuelige illustrationer. Fin højtlæsningsbog til det lille barn. 
Alder 3-4 år

Hjemme hos Plup
Hjemme hos Plup af Inga Borg

Den usynlige fantasifigur Plup samler forråd til vinteren i den nordiske vildmark og på fjeldet. Lærerig og fin fortælling om den smukke natur i Norden, hvor fjeldugle, hare, ren og lemming har hver deres måde at overleve vinteren på, i vinterhi eller vinterdragt. Der er venskaber mellem dyrene, som alle vil smage Plups lækkerier. 
Alder 4-5 år

Alvide
Alvide af Sara Lundberg

Historien om Alvide, som maler de hvide streger på vejen. Gennem levende og lærende tegninger med mange finurlige detaljer illustreres det komplekse og farlige i trafikken. Skaber fint forståelse for børn, som endnu ikke er alene på gaden. Alvide har en grøn og en rød hjælper, og en ven, som skal følges over fodgængerfeltet. Klart sprog og fin poetisk afslutning. 
Alder 4-6 år

Smutvejen
Smutvejen af Ingeborg Eliassen og Åshild Irgens

Sød historie fra hverdagen, hvor Maya bliver fulgt i børnehave af sin bedstefar. Turen i klapvogn føles som en hel dags eventyr, hvor alting gøres på en ny måde. Det er væren i nuet og nye oplevelser og sansninger. Fine illustrationer, som slutter af med et kort over byen, så vi kan følge den fjollede vej. Rigtig god til børnehavebarnet. 
Alder 4-6 år

En flodhest i huset
En flodhest i huset af Ole Lund Kirkegaard

En skør og klassisk historie om en flodhest, der pludselig flytter ind i haven hos familien Madsen. Hvad stiller man op med en flodhest? Hvad siger naboerne? Kan man putte en flodhest i bad? Et skønt eksempel på, hvor sjovt man kan have det, når man går med på legen. De kendte illustrationer af Ole Lund Kirkegaard er både vittige og tossede. 
Læselet for den 10-årige

Vil I se en stjerne?
Vil I se en stjerne? Af Ulf Stark og Mati Lepp

Med fine referencer til eventyret om Den grimme Ælling hjælper Ruben sin ven Astor på vej mod stjernerne. Lavt selvværd og manglende tro kombineret med vennens fantasifuldhed og gå-på-mod som hypnotisør bliver en rigtig god historie om de to drenge. Højtlæsning for skolebørnene, skrevet i et levende og godt sprog med fine illustrationer. 
Alder 8-10 år

Læs mere om bøgerne i McDonald's' Happy Meal her.

Fotos: Alberte Cornelius

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.