Det danske vejr er bare ikke altid legepladsvejr, men børnene har stadig masser af energi, der skal bruges. Her er en guide til de bedste indendørs legepladser i Århus, hvor børn og voksne kan boltre sig med tag over hovedet.

1. Børnenes Jord

Legepladsen Børnenes Jord på Thunøgade, har et lækkert udeareal med dyrehold, som for tiden består af geder, kaniner, høns og fugle. Inde er der mulighed for forskellige aktiviteter, som blandt andet billard, bordtennis, bordfodbold og andre forskellige spil. Der findes desuden et træværksted, samt et rum hvor der kan laves lektier eller forskellige kreative udfoldelser alt efter årstiden.

2. Legeland, Langenæsstien
At træde ind i Legeland, er som at træde ind i en tredimentionel billedbog, en skov af sanseindtryk, der indspirerer til leg. Et overflødighedshorn af muligheder og udfordringer. Der er teaterscene med udklædningstøj, dukketeater, bøger, spil, planter, dukkehus m.m., og mulighed for at tegne, male, klippe og klistre.En dejlig tumleplads for de små, deres kreativitet og fantasi. Her er scene med udklædningstøj, en stort pudebassin, klatreredskaber, rutschebaner og spil for store og små. Der er mulighed for at købe te og kaffe og spise medbragt mad.

3. Legelandet.dk Århus
Et mekka for både store og små, hvor man nemt kan bruge det meste af en dag. Store oppustelige rutschebaner, trampoliner, kugler og et kæmpemæssigt legetårn er hovedattraktionerne, der suppleres af spillemaskiner, minigolf og meget andet. Der er café med mad og drikke og god plads til forældre og madpakker.

4. Legeland Storcenter Nord
Her er god mulighed for at kombinere indkøbene med et pusterum for børnene. I centrets underetage er der legeredskaber, rutschebaner og tumlepuder omgivet af akvariefisk i alle regnbuens farver. Et godt stoppested midt i shoppingturen.

5. Legepladsen Kappelvænget
En pædagogisk ledet legeplads, som er åben for alle. Der er både indendørs og udendørs faciliteter. Trækplasteret er den store hal med tumlerum, bordtennis og plads til en rask fodboldkamp.