Det lunefulde danske vejr indbyder ikke altid til udendørs oplevelser. Og hvis kalenderen er tom, så besøg et af byens børneteatre. Vi præsenterer dig her for fem af de bedste.

1. Svalegangens dukketeater
Det lille dukketeater ligger helt oppe under taget og har kun plads til 20 tilskuere. Alligevel formår de små, malede papfigurer at fængsle publikum, hvad enten det er børn eller voksne.

2. Teater Refleksion
Refleksion er for nylig flyttet ind i nye lokaler i hjertet af Århus, så nu er der endnu mere børneteater inden for rækkevidde. Forestillingerne er baseret på dukke- og animationsteater og henvender sig både til børn og voksne.

LÆS OGSÅ: De 5 nemme mellemmåltider to go

3. gruppe 38
Der er omtanke bag Gruppe 38’s forestillinger. Både teatertruppens egne og de gæstespil, der præsenteres på scenen. Forestillingerne henvender sig til børn fra skolealderen og op. Teatret huser også en lille café, som har åbent en time før og efter hver forestilling.

4. Børneteatret Filuren
Børneteatret Filuren, som har til huse i Musikhuset Aarhus, byder hvert år på en række forestillinger for børn og barnlige sjæle. Går dit barn rundt med en lille skuespiller i maven, er Filurens teaterskole måske en oplagt fritidsaktivitet.

LÆS OGSÅ: De 5 brætspil


5. Gellerupscenen
Som noget helt specielt har teatret kun amatørskuespillere på scenen, mens de øvrige opgaver varetages af professionelle. Hvert år deltager ca. 500 børn og voksne i forestillingerne på scenen, som også har sin egen teaterskole. Forestillingerne henvender sig primært til større børn.