Trænger du også til en god kulturel oplevelse med familien? Her guider Børn i byen dig til 5 fede kunstoplevelser, som hele familien kan være med til.

1. Den Bedste dag på Aros

Den 24. marts kan dine børn få en helt særlig dag med deres BEDSTEforældre på Aros. De får den BEDSTE kunstoplevelse, den BEDSTE kreative udfordring og de BEDSTE snacks. Skynd jer at få billetter til arrangementet her. Hvis I ikke når det, er arrangementet der igen d. 19. maj. Derudover kan I altid tage på familieture hver søndag kl. 10.30 på Aros, hvor børnene er i fokus. Her kan I gå på opdagelse i kunstkassen og lære om "ismer" på en legende måde.

2. Horsens Kunstmuseum

Du kan altid tage børnene med på det flotte kunstmuseum i Horsens, da de gør meget ud af at der skal være plads til alle. Den aktuelle udstilling har overskriften ”Anger” og byder på mange sanselige værker, både malerier, skulpturer og installationer med lyd og lys. Ellers er de permanente værker et besøg værd, hvor I finder kunst som børn også synes er spændende; bl.a. værket ”Jeg gik mig over sø og land” af Bjørn Nørgaard. Tøv ikke med at tage børnene med på kunstmuseum – de har en umiddelbarhed vi kan lære noget af!

3. My Playground

En række arkitekter og børnelegs-eksperter har sat sig sammen og skabt en anderledes og mobil legeplads, der kommer til Aarhus d. 30. marts på Rådhuspladsen. Her sætter I jeres egne grænser og bruger alle jeres sanser, når I skal føle jer frem i tågen og følge stemningsfyldte lysbilleder. En anderledes legepladsoplevelse for legeglade børn og voksne – ganske gratis! 
My Playground vil i løbet af året være at finde to måneder ad gangen i henholdsvis: Randers, Hadsten og til sidst Holstebro.

 

4. Senses of Citites

Er du til skør og interaktiv kunst, skulle du tage dine børn med til Godsbanen d. 1. og 2. april. Senses of Cities inviterer børn og voksne på en opdagelsesrejse ind i deres sanser i den skøre sanseskulptur! Her kan I selv smage, lugte og føle jer frem, og bagefter skal I med skuespillerne vække dukken Lauras sanser i en musikalsk teaterforestilling. Hele oplevelsen varer i alt 55 minutter og egner sig til børn fra 3 år. Sanseskulpturen vil rejse rundt i Region Midtjylland resten af 2017.

 

5. Tegnefestival

Lørdag d. 22. april er der Tegnefestival på Horsens Kunstmuseum, præsenteret af Horsens Kommune og Billedskolen. Hele ugen vil Horsens by syde og boble af liv og kreativitet, når der afholdes arrangementer flere steder. På museet d. 22. april vil der være live-konkurrencer og aktiviteter for hele familien, så tøv ikke med at tage unger med til tegnefestival!

Fotos: 1) ARoS 2) Horsens Kunstmuseum 3) My Playground 4) Senses of Citites 5) DM i tegning

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.