Nu titter små forårssolstråler forsigtigt frem over det danske land, og giver både mennesker og planter ny energi. Hvis du har grønne fingre og skal have erhvervet dig noget som kan gro, eller bare vil have nogle forårsagtige oplevelser med familien, så lad dig inspirere af denne grønne guide.

1. Det Grønne Museum

Tag hele familien med på det nyeste museum i Jylland! Dansk Landbrugsmuseum og Dansk jagt- og skovbrugsmuseum er fusioneret og blevet til Det Grønne Museum. Her kan I lære om landbrugshistorien, komme tæt på dyrene og klappe kaniner og geder, og se alle de andre bondegårdsdyr. Det er forår og snart tid til lam, gedekid, kalve og kaninunger, så det bør I ikke gå glip af! Der er også gode legepladser både indendørs og udendørs.

2. Fuchsiablomster i Fuchsiahaven

Fra uge 11 er Fuchsiahaven Planteskole klar med en masse smukke Fuchsiablomster. Du finder et stort udvalg i frugttræer, frugtbuske, krydderurter, blomster, frø, krukker og jordprodukter. Tag gerne ungerne med, og få inspiration på den hyggelige planteskole.  

 

3. Ramsløgstur i Risskov

Fra midten af marts og frem til juni kan du gå på udkig efter ramsløg i skovbunden. Så tag hele familien med i Risskov til en forårstur, og find de lækre ramsløgsblade. Kig efter de grønne aflange blade som stikker op af jorden – hvis du er i tvivl kan du altid gnide bladet med fingrerne og dufte; hvis de har en frisk duft af hvidløg, er det ramsløg! Pluk en posefuld, og så har du rigeligt til at komme i salaten, eller til at lave en lækker hjemmelavet ramsløgspesto og meget mere efter Klidmosters opskrifter!

4. Pynt op til forår og påske 

Hvis du er lidt af en have-krea nørd skulle du tage forbi ”Idéen fra Feen” i Askildrup den 27. marts hvor du kan høre om tendenserne indenfor forår- og påskedekorationer. Her får du mulighed for at fremstille ting, der kan pynte i haven til foråret. Det koster 150 kr. at deltage i arrangementet, og ekstra for materialer, men så får du også kaffe og kage med oveni købet! Det foregår på Bøgelundsvej 68 i Askildrup.

5. Plantemarkedet på Godsbanen 8.-9. april

Igen i år holder Godsbanen et plantemarked – og der kommer endnu flere standholdere end sidste år! De slår sig på at være et designplantemarked, hvor du kan finde alt fra palmer, kaktusser og hængeplanter til blomster, krydderurter og udendørsplanter. Der er grønt for enhver smag, og så kan du også finde frø, plantekasser, haveredskaber og krukker. Der er fokus på design, så du kan også finde dig noget lækkert nytænkt design i keramik, interiør og grafik.

Fotos: 1) Det Grønne Museum 2) Fuchsiahaven Planteskole 3) Malou Klidmoster 4) Romeika Cortez 5) Plukk Plantemarked

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.