Foråret er endelig kommet, og det er blevet tid til at plante grøntsager, blomster og planter i haver og altankasser. Børn i byen guider jer her til 5 fede plantemarkeder.

Planter

1. Køgevejens Planteskole

Adresse: Gammel Køge Landevej 501, 2650 Hvidovre
Køgevejens Planteskole
er en lille, hyggelige oase i Hvidovre, som består af et salgsdrivhus og en planteskole. Her kan du finde alt fra udplantningsplanter, jord og gødning, frø, knolde, løg til masser af spændende buske, træer og krukker.

2. Byens Havecenter Byens Havecenter

Adresse: Emdrupvej 32, 2100 København Ø
Byens Havecenter
er et frodigt havecenter, som forsøger at dække bredt. Derfor kan man finde noget, hvad end man har altan, tag, kolonihave eller villahave. Derudover har de gartnere, som kan klare forskellige planteopgaver.

3. Gartneriet St. Godthaab

Adresse: Nordre Fasanvej 77,  2000 Frederiksberg
Hos Gartneriet St. Godthaab er der masser af plads at røre sig på. Her har de både sæsonens blomster, binderi, brugskunst og krukker. Dertil har de også en lille planteskole, med lidt af det man kan ønske sig af planter til haven.

4. Copenhagen Markets

Adresse: Litauen Allé 13, 2630 Taastrup.
Efter mere end et halv århundrede i Valby er Grønttorvet rykket til Taastrup, og går nu under navnet Copenhagen Markets. Det er i dag Nordeuropas største engros markedsplads og distributionscenter for frugt, grønt, blomster, tilbehør og andre relaterede fødevarer. Selvom stedet er en engros-virksomhed, forbyder de ikke private at komme. Man skal dog forbi en portvagt og betale 80 kroner for en dagsbillet, uanset om man er privat eller har et CVR-nummer.

5. Grønne Hjem

Adresse: Valby, Gentofte og Ballerup

Grønne Hjem er Danmarks mindste kæde af hyggelige havecentre, med en skøn udsigt til Damhussøen i Valby, landlige omgivelser i Gentofte og senest åbnet i Ballerup. Her kan du finde et stort udvalg af planter, krukker, potter og diverse grønne sager til haven, ligesom du kan besøge deres inspirationsrige hjemmeside. Se f.eks. deres sektion Børn i haven.

BONUS: ByhaverByhave

Har du hverken have, kolonihavehus eller altankasse? Så fortvivl ej! Der findes masser af haveforeninger og byhaver, som du kan blive en del af. Eksempelvis DYRK Nørrebro, hvor du kan blive en del af haven på Blågård Skoles tag og hjælpe med den daglige drift af haven. Alle er velkomne. Skriv til dyrknoerrebro@gmail.com for mere information om medlemskab af haveforeningen. På jagt efter flere byhaver? SÅ LÆS: De 5 grønne byhaver.

Billede 1: Byens Havecenter

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.