Madmarkeder og lækker street food er blevet lidt af en trend i København, og stadig flere dukker op. Tag børnene med og introducér til lækre råvarer, anderledes smagsoplevelser og masser af hygge.

1. Torvehallerne

TorvehallerneAdresse: Frederiksborggade 21, 1360 København K
Torvehallerne
 på Israels Plads åbnede i 2011 og er i dag hele Københavns spisekammer. Et madmarked, hvor mere end 115.000 københavnere flokkes hver eneste uge. Med mere end 60 stader, byder hallerne på alverdens delikatesser og købmandsvarer. Her kan du finde kendinge såsom Gorm's, LeLe, Palæo, Summerbird og mange flere. Til de mindste kan vi bl.a. anbefale havregrød fra Grød, og lækre, bløde mormorboller fra Lauras Bakery, samt friskbage kanelsnurrer og kager fra Café Rosa.

2. WestMarket

WestMarketAdresse: Vesterbrogade 97, 1620 København V
WestMarket
 er nyeste skud på stammen indenfor madmarkeder - og så er det endda Danmarks største fødevaremarked! Du finder WestMarket i hjertet af Vesterbro, mellem Vesterbrogade og Matthæusgade. Her er en verden af friske råvarer og oplevelser. Alt fra fisk og bøffer til fristende frugter og uimodståelige snacks. Kolde fadøl, vin på glas og kvalitetstid. En kaffe til farten eller middag for to. Derudover er der masser af lækkerier for børnene, såsom juice, fyldte kartofler, fish n' chips, cupcakes samt god plads at boltre sig på, både indenfor og i den lukkede gård.

3. Copenhagen Street Food

Copenhagen Street FoodAdresse: Hal 7 & 8 Papirøen, Trangravsvej 14, 7/8, 1436 København K
Copenhagen Street Food
 åbnede på Papirøen i 2014, og består af 32 food trucks og madboder lavet af gamle skibscontainere. Her serverer staderne lækker street food fra alle verdens hjørner. Prøv f.eks. brasiliansk inspireret Churrasco BBQ, mexicanske tacos eller colombiansk vegetarisk street food. Du finder også et stort udvalg af søde sager, såsom pandekager og økologisk is samt masser af drinks og cocktails. Stedet er dejligt afslappet, og der er god plads at røre sig på for de mindste, ligesom det er nemt at have barnevognen med rundt. 

4. Kødbyens mad og marked

KødbyenAdresse: Flæsketorvet, 1711 København V. Den Hvide Kødby
På Flæsketorvet i Kødbyen finder du fra april til oktober Kødbyens Mad & Marked. Hver lørdag og søndag inviteres børn, unge og gamle til et af Københavns største madmarkeder! Over 40 stader stiller op, og byder på madoplevelser i øjenhøjde, nye smage, hygge og afslapning. På pladsen finder du gode råvarer, skæve madkoncepter præsenteret af små såvel som veletablerede medentreprenører og ægte markedsstemning.

OBS: Som noget helt nyt i 2017, kan I opleve et cyklende råvaremarked under navnet Københavns Mad & Marked! Fra april vil der dukke cykler fyldt med råvarer op på 6 forskellige pladser i København. Fra Nørrebro til Sydhavnen, fra Fælleden til Østerbro, hvor du vil finde lokale råvarer fra oplandet.

5. Supermarco

SupermarcoAdresse: Støbegodsvej 1, 2450 København SV
Supermarco, også kendt som Det Italienske madtempel, er et 1000 kvadratmeter stort italiensk supermarked nær Sluseholmen. Her lægges der vægt på totaloplevelsen, og det er næsten som at være i Italien, når man træder ind af dørene. Her kan I dufte til Italien, smage på landets egnsspecialiteter og købe alt fra forskellige slags pasta, ost, oliven, salami, is, chokolade, vin og meget mere! Derudover kan man besøge deres lille café, hvor man kan nyde en dejlig morgenmad, en kop espresso, eller lækre, børnevenlige retter, såsom lasagne, risotto og pasta.

1. Torvehallerne: Thomas Steen Sørensen 2. WestMarket 3. Copenhagens Street Food
4. Kødbyen: Andreas Raun Arneberg 5. Supermarco

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.