Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle og børnevenlige kunstudstillinger, der absolut er et besøg værd!

Sarah Sze
1. Copenhagen Contemporary: Sarah Sze

Frem til den 3. september 2017 kan hele familien blive fortryllet af Sarah Szes installation Timekeeper på Copenhagen Contemporary. Installationen undersøger det levende billedes begyndelse og afspejler uendelige informationsstrømme, som vi overvældes af dagligt. Her kan børnene blive betagede af blinkede skærme og cirkulerende billedprojektioner på rummets vægge. Timekeeper er et flimrende og klikkende univers af genstande organiseret efter et helt særligt system.

2. Louisiana: Academy of Tal R

Tal R

Ta' børnene med på Louisiana og gå på opdagelse i Tal R's farverige malerier, collager, tegninger og skulpturer. Fra den 20. maj og frem til den 10. september 2017 kan I opleve nye og gamle værker, samt en helt ny installation, som Tal R har skabt specielt til denne udstilling. Husk at ungerne også kan besøge Louisianas Børnehus, hvor de kan male billeder, hvor døren åbner sig til deres fantasiverden, ligesom Tal R lukker døre op i sine billeder. OBS: Tal R er kun tema i Børnehuset på udvalgte dage.

Cykelmyggen3.  Storm P. Museet: Flemming Quist Møller

Oplev Flemming Quist Møllers farverige og eventyrlige universer, når Storm P. Museet henover sommeren og efteråret viser en stor retrospektiv udstilling med den populære multikunstner. Her kan ungerne bl.a. se de kendte og ikoniske væsner såsom Snuden, Cykelmyggen Egon og Minibillen, og de kan endda få lov at dykke ned i selveste Bennys Badekar! Udstillingen kører frem til den 22. oktober 2017.

LÆS OGSÅ: Guide: Find en bemandet legeplads i DIN bydel

4. Arken: GYS! Er den levende?

Patricia Piccinini, Nyfødt, 2010. Courtesy kunstneren & Roslyn Oxley9 Gallery, Sydney

Frem til den 4. august 2017 kan hele familien opleve menneskekroppe med hud og hår på Arken. Udstillingen GYS! Er den levende? består af 31 ’hyperrealistiske’ skulpturer af internationalt anerkendte kunstnere. Kroppene er nærmest mere virkelige end virkeligheden selv! Mødet med værkerne kan både være pirrende, grænseoverskridende og lidt skræmmende - tør I tage afsted? 

Cisterne5. Cisternerne: Sambuichi - The Water


Ta’ børnene med på vandring over et underjordisk hav af lys og mørke i Cisternerne. Den internationalt anerkendte japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi har omdannet de monumentale rum i Cisternerne til en forunderlig totalinstallation, hvor vand og dagslys vil få planter til at gro. Bemærk at udstillingens åbningstider vil variere i takt med dagens længde, da dagslyset er udstillingens primære lyskilde. Udstillingen kører frem til februar 2018. Læs om Børn i byens besøg i udstillingen HER.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Glæd dig til at komme bag kulisserne på ikoniske film som Den lille havfrue (1989) og den Oscar® vindende Frost (2013), der begge er inspireret af H.C. Andersens eventyr. Udstillingen dækker Walt Disney Animation Studios udvikling fra de første animerede kortfilm fra 1930’erne til nutidens film og inkluderer sjældent sete originale tegninger fra udviklingen af filmenes hovedfigurer, der er anerkendt i hele verden.
helt tæt på, når vores guide tager dig på en tur rundt blandt de mange fantastiske tegninger og fortællinger. Glæd dig til at komme bag kulisserne på ikoniske film som Den lille havfrue (1989) og den Oscar® vindende Frost (2013), der begge er inspireret af H.C. Andersens eventyr.
helt tæt på, når vores guide tager dig på en tur rundt blandt de mange fantastiske tegninger og fortællinger. Glæd dig til at komme bag kulisserne på ikoniske film som Den lille havfrue (1989) og den Oscar® vindende Frost (2013), der begge er inspireret af H.C. Andersens eventyr.
Billede 1) Sarah Sze, Timekeeper (2016) . Mixed media, mirrors, wood, stainless steel, archival pigment prints, projectors, lamps, desks, stools, stone. Dimensions variable. Courtesy of the artist, Tanya Bonakdar Gallery and Victoria Miro Gallery. © Sarah Sze.
Billede 2 )Tal R. Model Alone in Studio, 2006 Olie på lærred, 250 x 250 cm. Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk. Erhvervet med midler fra Løvbjergs Almene Fond og Løvbjerg Fonden.
Billede 3) Udsnit af Cykelmyggen og Dansemyggen, 2005 © Flemming Quist Møller.
Billede 4) Patricia Piccinini, Nyfødt, 2010. Courtesy kunstneren & Roslyn Oxley9 Gallery, Sydney.
Billede 5) Sambuichi "the Water". Foto: Jens Markus Lindhe.