Har du lyst til at lave noget sjovt med dine børn, uden at sprænge budgettet? Her kan du finde 5 hyggelige oplevelser i Aarhus, du kan have med dine børn for under en halvtredser. Nogle er endda helt gratis!

 

Dokk1 

Dokk1 byder på fede faciliteter for børn i alderen 0-12 år ganske gratis. Foruden den store udendørs legeplads Kloden, er der også masser af aktiviteter indendørs på niveau to, der er indrettet som store lege- og værksteder.  Man kan være kreativ i Børnelab, se film i Filmområdet, læse højt i Pusterummet, spille spil i Gaminggade eller tegne ved bordene på Højsletten. 


Stenomuseet 

Er du og dine børn vilde med spændende viden om alt fra banebrydende opfindelser, jordens skabelse og samfundets skønhedsidealer? For blot 30 kr. kan du opleve Stenomuseet (børn er gratis) der byder på flere forskellige udstillinger. Dine børn kan selv prøve værktøjer som de store videnskabsmænd brugte, gå på opdagelse i universet, og lære om kroppen ved at træde ind i den bløde stoflivmoder.  


Kvindemuseet

På Kvindemuseet kan du aktuelt opleve udstillingen ”Syngende Træer” som er lavet i samarbejde med den Aarhusianske organisation SocieTrees, og handler om kvinder i Burkina Faso. Ellers kan I se den faste udstilling om Rødstrømper, som fortæller om 1970’ernes kvindebevægelse. Tag ungerne med på skattejagt i udstillingen ”Pigernes og drengenes historier” hvor I kan opleve børneliv gennem 150 år. Her kan børnene klæde sig ud, tegne på tavler og klatre på montrerne. 

LÆS OGSÅ: De 5 historiske vingesus


Marselisborg Dyrehave

Smør en madpakke og tag børnene med i Dyrehaven, hvor I kan se vildsvin, dådyr, hjorte og ænder i søerne. Tag kælken med hvis der er sne, og ellers kan I pakke en lille madpakke til dådyrene og hjortene, som I gerne må fodre med gulerødder og æbler. Dyrene kan godt skubbe til hinanden når de bliver fodret, så hold afstand til dyrene, så det ikke bliver for voldsomt for de små poder. Vildsvinene går i indhegning som du kan læse om udefra. En gratis oplevelse for hele familien.


Snefest 

Når sneen begynder at dale, kan du tage hele familien med til snefest! Den Hemmelige Klub arrangerer igen i år snefest, hvor man kan komme og boltre sig i sneen, og lave skulpturer med sneplove, snesave og støbeforme. Du kan også lave snetryk i deres snerigrafiske værksted. Det hele foregår udenfor i Musikhusparken og det er gratis for alle, så hold dig opdateret på Den Hemmelige Klubs Facebookside. Vi krydser fingrer for en hvid vinter i år! 

Fotos: 1) Dokk1 2) AU Foto: Maria Randima 3) Kvindemuseet 4) Marselisborg Dyrehave 5) En Hemmelig Klub

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.