Ud i kulden og ind i varmen. Vi guider jer til 5 varme steder at søge ly her i vinterkulden!

1. Badeanstalten Spanien

Grossererbadet i Badeanstalten Spanien, er for både børn og voksne. Efter et besøg i svømmehallen kan man med god samvittighed smutte herind og få sig en omgang velvære i autentiske rammer. Grossererbadets faciliteter rummer både en koldtvandsspand, et sansebad med indbyggede boble- og lysfunktioner (børn er vilde med det!), en ‘megabrus’, to dampbade med forskellige aromaer, et massagebassin, ‘stille regn’, sauna, grossererkabiner, en solterrasse og brusebade. Et lækkert sted at få varmen i vintermånederne!

2. Væksthusene i Botanisk Have

Væksthusene i Botanisk Have en er ny og spændende attraktion i hjertet af Aarhus. Gå på opdagelse i Væksthusenes fire klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Den nuværende udstilling ‘NATUR’ giver indblik i naturen som menneskets livsgrundlag - en skattekiste af materialer, føde og oplevelser, vi dagligt nyder godt af. I plantesamlingerne og rundt omkring i Væksthusene, kan I støde på små fortællinger om naturens rigdom og indflydelse på vores hverdag. Kom ind og få følelsen af sommer og varme, og nyd de grønne omgivelser her i vinterkulden.

3. Indendørs legepladser 

Er ungerne trætte af at lave perleplader derhjemme, så tag hen og besøg en af byens - varme - indendørs legepladser. I vores  guide til 5 indendørs legepladser, finder I inspiration til forskellige udflugtsmål, enten kombineret med dyrehold og shopping eller med fuld fokus på leg. Her kan ungerne brænde krudt af og “få varmen”. Foruden de 5 nævnte, kan Dokk1s indendørs legeplads anbefales.

4. Caféer med varm kakao

Er I ude og løbe ærinder i byen, så forkæl jer selv med en kop varm kakao med flødeskum, på en af byens børnevenlige caféer. Børn i byen har haft en anmelder ude at besøge 5 af slagsen. Læs dommen over bl.a. ‘Hos Sofies Forældre’, ‘Café Kaffegal’ og ‘Bülows Kaffebar’ i artiklen her

5. Marrokansk varme

Få varmen med en tur til Marokko. På Mogador i Nørregade, er der masser af orientalt varme og hygge. Kom ind og få en kop marrokansk the - i mange forskellige varianter! I kan også nuppe en frokost eller et aftensmåltid, stedet har masser af lækre, krydrede marrokanske retter på menuen, samt uimodståelige desserter.

Billeder: Science Museerne.