Vinterferien står for døren og en hel uge fuld af sjov familietid venter jer. Børn i Byen giver dig her lidt ideer til, hvad du kan lave med ungerne i Aarhus.

Gækkeri i Den Gamle By
Vinterferien i Den Gamle By er i år udvidet med en uge, så der både i uge 7 og 8 er masser aktiviteter for hele familien. Der vil være børneaktiviteter, åbent i konditoriet, aktører i Havbogade, åbent hos bageren, isenkræmmeren og boghandleren og så kan man se den nye børnehave i 1974-kvarteret. Der sættes desuden fokus på gækkeri og andre forårsaktiviteter, samt bolsjelavning. Vinterferieaktviteterne i Den Gamle By løber fra den 13.-28. februar kl. 10-16. Det koster 20 kr. at deltage.

Pop-up kreativitet på ARoS
Den kunstneriske familie skal selvfølgelig en tur på det fantastiske ARoS. Fra den 13.-21. februar er der vinterferieaktiviteter for børn i alderen 4-14 år. Gå på opdagelse i "Kunstkassen", bliv venner med en "isme" og lyt til en farve alle dage kl. 13.00. Deltag desuden i Pop-up kreativitet, hvor der bl.a. skal laves små lommefilm og bygges mosaikker i Regnbuen. Resten af pop-up aktiviteterne er en overraskelse. Prisen er 25 kr. pr. barn. 

Fart over feltet i SegWorld
Inviter familien med i SegWorld på Søren Nymarks Vej i Aarhus S - det eneste sted i verden, hvor man kan boltre sig offroad på en Segway i spændende bjerg- og ørkenlandskaber, der strækker sig over hele 6000 m2. Banerne er konstruerede, så der er udfordringer på forskellige niveauer – ganske som man kender det fra skiløjper.

LÆS OGSÅ: DIY: Fastelavnskostumer - uden symaskine

Cirkus i Musikhuset
Oplev blandt andre klovnen Allando, internationale artister og ponyer i Cirkus Krone, som traditionen tro giver vinterforestillinger hele ferien i Musikhusets lille sal. Pris fra 100-120 kr. Gå ind på www.musikhusetaarhus.dk og bestil billetterne til årets hyggeligste cirkusforestilling. Husk også at kigge forbi skøjtebanen foran Musikhuset!

Vild vinterferie på Naturhistorisk Museum
Glæd jer til mange spændende aktiviteter på Naturhistorisk Museum i vinterferien. Følg bl.a. dagens dissektion af et vildt dyr, tag på ekspedition i udstillingerne, lav foderkugler til fuglene, tag på skattejagt fra nord til syd, få lavet ansigtsmaling, kom tæt på museets levende dyr, lav gipsafstøbninger og spis jer mætte i pandekager. Alle aktiviteter (pånær pandekagespisning) er gratis, når entréen til museet er betalt. Der er som altid gratis adgang for børn og unge under 18 år.

Game on! på Steno Museet
Der er dømt fri leg og spilleglæde, når Steno Museet inviterer til tema om spil & computerteknologiens udvikling i vinterferien, hver dag fra den 13. til 21. februar. Fra 10-15.30 vil der dagligt være workshop hvor man kan designe sin egen Game Controller. Der vil desuden være workshop, hvor man kan bygge den teknodims, man altid har manglet. Yderligere kan man fortælle sine egne digitale Aarhus-historier i GameZone, drømme sig væk i universets uendelighed, lytte til fortælleringer om "Teknologien på spil" og se på spændende mini-udstillinger.

LÆS OGSÅ: Guide: Find din fastelavnsfest

Stopmotion film på Teater Refleksion
I vinterferien omdannes Teater Refleksion til et værksted for filmskabere. Børn fra 8 år og deres voksne kan sammen prøve kræfter med stopmotion film den 18. og 19. februar fra kl. 13-16. Til workshoppen benyttes dukker, objekter og en enkel teknik til at lave filmen. Derefter sættes lyde til og afslutningsvis vises filmen på Teater Refleksions biograflærred. Man er meget velkommen til at tage sine egne dukker/objekter med, som er maks 10 cm. høje. Det koster 100 kr. at deltage - billetter bestilles via refleksion.dk.

Udsmykning på Momu
At pynte sig er ikke en ny ting - mænd og kvinder har pyntet sig med kropsmaling og smykker langt tilbage i tiden. På Moesgaard Museum kan man i vinterferien høre historier om hvordan, man kan desuden lave sit eget bronzealdersmykke, blive malet med bronzealdertegn eller kreere en beduinmaske. Arrangementet er gratis, når entréen til museet er betalt. Vinterferieaktiviteterne finder sted kl. 11-16 hver dag fra lørdag 13. – søndag 21. februar.

Biograf-hygge
Hyg jer med popcorn og cola i biografsalens mørke og se bl.a. "Alvin og de frække jordegern 4 - på farten", "Antboy 3", ”Bien Maja” eller "Zootropolia" der alle har premiere i februar måned. Book billetter på Kino.dk.

Eventyr og skattejagt på Kvindemuseet
Tag på Kvindemuseet i vinterferien til eventyr og skattejagt. Museet har åbent alle dage i skolernes vinterferie og byder indenfor til sjove aktiviteter for både de store og de små. Kom og hør Lotte og Knud, Hawa og Osmans yndlingseventyr og gå på skattejagt efter børnenes ting i udstillingen 'Pigernes og drengenes historier'.

Gratis glæder
Måske er der sne i februar, hvem ved? Hvis der er, så tag familien med ud på en lang gåtur med kælken. Vær sammen som familie og lav varm kakao med flødeskum, spis lune boller til og tilbring eftermiddagen med brætspil, kortspil og andre familiesysler. Tjek fx Guide: Børnevenlige brætspil til ferien for inspiration. Gem gamle brødrester og tag ud og fodre de sultne ænder. Tag på uanmeldt besøg hos mormor og morfar eller andre, der ikke bor så langt væk og hyg eftermiddagen væk. 

Der er nu ikke andet at sige, end hyg jer og hav den dejligste vinterferie.