Børn elsker musik og sanglege, og som sidegevinst stimulerer musikken børnenes sprog, sanser og motorik. Børn i byen guider dig til fem gode steder, hvor junior kan gå til rytmik.

1. Spillebillen

Billeforborn__1__primary_article
Spillebillen er en lille, hyggelig musikskole, der drives af musik- og rytmikvirtuosen, Karen Marie Bille. Skolen ligger centralt lige bag ved Det Kongelige Teater og tæt på Kgs. Nytorv metro. Lokalerne er lyse og fine. Der er hold i rytmik, musik og tumlastik til babyer og børn i alderen 4 mdr. - 4 år. Holdene er små og det er en god oplevelse at deltage både for børn og voksne. ★ Er du medlem af Børn i byen klubben, får du 10% rabat ved tilmelding samt 10% rabat på instrumenter og motorisk legetøj i Spillebillens webshop. 

2. Det lille musikhus


Line Gaardmand er musikpædagog og indehaver af Det lille musikhus i Brolæggerstræde i indre by. Her kan babyer, børn og forældre opleve Lines musikalske univers med egne sange, tekster, melodier og lege. Der synges, rimes, spilles og danses med skønne rekvisitter og forskellige instrumenter på Lines mange hold. Hun udbyder både faste, ugentlige hold samt søndagssessions, der kan bookes fra gang til gang. I øjeblikket vil det dog være musikpædagog Anne Smaakjær, der underviser.  ★ Børn i byen klubmedlemmer får 50 kr. i rabat på vintermodulet + en gratis cd. Til Lines sessions kan Børn i byen medlemmer få første tilmelding gratis

3. APA

Apa-logo_primary_article
APA, Afspændingspædagogernes Aftenskole, er kendt for deres hold i afspænding og kurser i fødselsforberedelse og efterfødselsgymnasatik. Men derudover tilbyder skolen på Østerbro rytmik for børn i alderen 3-15 mdr. Der er mange forskellige hold at vælge mellem, fx et særligt rytmikhold for fædre på barsel. Det er musikpædagoger, der underviser, og stedet er kendt for kompetente undervisere.

LÆS OGSÅ: De 5 bærjagter

4. Rytmisk Center


Rytmisk Center
er en børne- og ungdomsskole med fokus på de kreative fag. På skolens rytmikhold møder børn og forældre musikalske lege. Børnenes fantasi kan også være med til at forme legene. Holdene finder sted på Vesterbro, og henvender sig til børn i alderen 2- 6 år, og de ældste børn kommer uden forældre.

5. Familieskolen


Familieskolen
har specialiseret sig i familier med småbørn i mere end 20 år og tilbyder mange forskellige familieaktiviteter. På rytmikholdene kan børnene boltre sig med musik, leg og bevægelse til overkommelige priser. Familieskolen har lokaler på Nørrebrogade og aktiviteter i lejede lokaler i det meste af hovedstadsområdet. Her tilbydes der rytmik og yoga for børn, samt andre aktiviteter for lidt større børn. Der er også rytmikhold for tvillinger.

LÆS OGSÅ: Romer i nogle dage

Ekstra: Kirkernes rytmikhold

Mange kirker i hovedstadsområdet tilbyder rytmik eller babysalmesang, som det kaldes mange steder, fordi der også synges salmer for børnene. Men der er også masser af tid til at blæse sæbebobler og danse til musik. Det er billigt og hyggeligt, og så er der en god akustik i kirkerne. Der kører som regel kun 1-2 hold ad gangen. Underviserne er ofte musikuddannede fra konservatoriet eller musikpædagoger. Fordelene ved at gå i en kirke er, at de ligger i nærmiljøet, og samtidig er priserne ofte lave i forhold til de private skoler.

Praktisk info
Holdene ligger som regel om formiddagen for babyer og forældre på barsel. Større børn går typisk om eftermiddagen eller i weekenden. Det er en god idé at være tidligt ude med tilmeldingen til hold på private musikskoler, for de bliver hurtigt fyldt op.

LÆS OGSÅ: Motion i byrummet

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.