Når julen har taget hårdt på pengepungen, er det heldigt, at januar er fyldt med gratis fornøjelser for hele familien. Vi giver jer en række forslag til, hvad I kan lave lige her.

ÆnderFodr ænder

At fodre ænder er nærmest en obligatorisk vinterbeskæftigelse i de kolde måneder, og ungerne elsker det! Så få ungerne i flyverdragterne, og kom af sted. Tjek vores artikel De 5 steder hvor man kan fodre ænder. Kan I ikke få nok af dyr, så ta' et smut forbi Bondegårdslegepladsen i Remiseparkenhvor ungerne kan møde bondegårdens mange søde dyr.

Gratis workshop i Familieflyvning

Start det nye år med en ordentlig gang flyvning med dit barn. Den 6. januar kl. 11-12 kan I lære en masse sjove øvelser, som I kan lave sammen. Øvelserne gør jer super stærke og gode til at balancere, samtidig med at I træner evnen til at at være nærværende og fokuserede. Det er gratis at være med, og alle fra 5 år er velkomne.

Familiekoncert i Operaens foyer

De Tre Musikterer præsenterer en sjov og let tilgængelig “Klassisk møder Jazz”- koncert i Operaens foyer den 6. januar kl. 11. Trioen spiller til sanserne og blander det bedste fra den klassiske musiks dybde og gode melodier med jazzens mere improviserede og legende tilgang til musikken. Der venter altså en musikoplevelse fyldt med marimba, ukulele, elguitar og klokkespil, hvor børnene kan spille og synge sammen med topmusikere fra Det Kongelige Kapel og den danske jazzscene.

Ta' på legepladslegeplads

Der er over 140 legepladser i København, så der er ingen undskyldning for at ikke at hoppe i flyverdragten, og drage afsted mod gynger, rutsjebaner og vipper. Det er helt gratis, og så er der garanti for røde kinder! Tjek f.eks.:

Find en bemandet legeplads i DIN bydel
De 10 gode legepladser 
De 5 naturlegepladser

Is Disco i Østre Skøjtehal 

Den 20. januar kl. 18-21 skal I spænde skøjterne og finde jeres indre discokonge- eller dronning frem. Der vil nemlig være disco, boogie og skøjtning på programmet, når Østre Skøjtehal slår dørene op til is disco. Der er gratis entré, men lån af skøjter koster 35 kr. Der vil også være mulighed for at købe en bid mad og noget til at varme sig på. OBS! Der er max. plads til 150 mennesker i hallen.

Gamle Scene balletGratis morgentræning på Gamle Scene

Lørdag den 27. januar kl. 10-11.30 kan hele familien læne sig tilbage i Gamle Scenes røde plyssæder, og opleve teatrets yngste kompagni og morgendagens stjerner i Kompagni B. Der er gratis adgang, så I behøver blot at møde op - men kom i god tid, hvis I vil sikre jer en plads!

Besøg Glyptoteket

Hver tirsdag er der gratis entré til Glyptoket, hvor I kan gå på opdagelse blandt kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien, Romerriget og meget mere! I kan også opleve den fantastiske Vinterhave, der byder på palmer og guldfisk! Hvis ikke tirsdag passer i jeres kalender, har børn under 18 år gratis adgang alle ugens dage, mens voksne skal betale entré.

Observationsaften – Stjernetåger

Den 11. januar fra kl. 21 kan større børn prøve at observere nattehimlen gennem et stort teleskop med en astrofysiker som guide. Her kan I se galakser, dobbeltstjerner og stjernehobe. Oriontågen skulle også snige sig hen over bygninger foran Planetariet. Hvis der kommer mange mennesker, kan der forekomme kø til teleskopet, så tag godt med tøj på. Bemærk: Hvis det er overskyet, aflyses arrangementet.

BowlingGratis bowling i DGI byen

Tag ungerne med til den store bowlingdag i DGI byen, når medlemmer af Børn i byen Klubben inviteres til GRATIS fællesbowling søndag d. 28. januar kl. 15-16 eller 16-17. Der vil være 8 baner pr. time med plads til 6 personer. Familier vil derfor spille overfor hinanden og dele banerne. Medlemmer af Børn i byen Klubben kan tilmelde 3 personer pr. medlemskab. Se mere HER.
UPDATE: Arrangementet er nu fuldt booket!

Brætspilscafé for hele familien

Den 13. januar kl. 10.30-13 kan hele familien komme til hyggelig brætspilsdag på Biblioteket Godthåbsvej (Frederiksberg). Her kan I spille spil, og få inspiration til spil, I kan spille derhjemme. Der vil være brætspil til hele aldersgruppen 4-10 år. Kom og spil med!

Biblioteksbesøg

Byens biblioteker bugner af gratis tilbud, krea-workshops og aktiviteter for børn i alle aldre, så det er bare om at komme afsted! Få et overblik over de mange børnevenlige arrangementer på Københavns biblioteker her, eller smut forbi dit lokale bibliotek og læs en god bog med junior.

LÆS OGSÅ: De 5 fede børnebiblioteker

 

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.

 

Fotos: 1. Romeika Cortez 2. Tårnlegepladsen af Caroline Hemmingsen 3. Morgentræning på Gamle Scene af Christian Als 4. DGI-Byen